Exposities met een Zaans tintje

Exposities met een Zaans tintje


12 augustus
Graag delen we u als inspiratie (en vermaak) een aantal tentoonstellingen met een Zaans tintje. Ontwerpduo Eric Klarenbeek en Maartje Dros werken op De Oostzijde in Zaandam en presenteren bijzondere werken op een aantal plekken in Nederland. Klarenbeek & Dros doet ontwerpend onderzoek naar nieuwe materialen, productiemethoden, met makers en gebruikers. Uitgangspunt is dat de ontwerpen en ideeën duurzaam, uniek en authentiek zijn.

De afbreekeconomie  

De tentoonstelling ‘De afbreekeconomie’ laat de overgang van fossiel (olie) naar biobased zien. Studio Klarenbeek & Dros laten met hun eigen ontwikkelde 'wierenklei’ een alternatief voor plastic zien. Als ontwerpers werken ze aan een afbreekeconomie waarin alle voorwerpen uiteindelijk voedsel worden voor de aarde en natuur. Zonder giftige uitstoot of toxisch afval. In deze tentoonstelling presenteren ze hun werk en onderzoek met drie van ‘wierenklei’ gemaakte replica’s van werken uit de collectie van Boijmans. U kunt de tentoonstelling online bekijken, omdat het museum wordt verbouwd.

Design by Nature

Is de wereld te redden van de klimaatcrisis? Met de tentoonstelling ‘Design by Nature’ omhelzen verschillende kunstenaars de natuur als bron voor het ontwerpen van een duurzame wereld. En dat allemaal in onze dagelijkse huiselijke omgeving. Het gaat in deze tentoonstelling om het bouwen van huizen en het inrichten daarvan met biobased materialen. U kunt deze tentoonstelling bezoeken in het museum De Fundatie in Zwolle.

Expositie 3D bakery

Voor deze expositie ontwikkelden Klarenbeek en Dros een 3D printfilament gemaakt van biopolymeer en algen, een afbreekbare grondstof. Zij kweken algen om deze vervolgens te drogen en verwerken tot een materiaal om objecten te 3D printen. Hiervan kun je bijvoorbeeld servies en shampooflessen maken. Deze expositie is te zien in het CODA museum in Apeldoorn.

foto van het maken van natuursteenFoto: hommagehofleverancier.nl

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl