Nieuw Zaans Klimaat

Het Nieuw Zaans Klimaat staat voor onze toekomst. Een stad met schone lucht, schoon water en schone energie. Een stad die slim omgaat met grondstoffen en lokaal duurzame energie opwekt. Waar we een gezonde leefomgeving hebben, die een stootje kan hebben bij een veranderend klimaat en waar biodiversiteit zich herstelt.

Verdiepende klimaattafels in maart en april


Het Zaans Klimaatakkoord 1.0 werd afgelopen december gelanceerd. Deze eerste versie bestaat uit meer dan 100 duurzame initiatieven. Dit jaar werken we verder aan het klimaatakkoord. U kunt meedoen aan de‘klimaattafels in maart en april. Dan gaan we aan de slag met de uitwerking van de ideeën en voorstellen uit het klimaatakkoord 1.0. Onder andere kijken we hoe we nog beter kunnen samenwerken. Niet eerder meegedaan? Maakt niet uit, u bent van harte welkom!

Aanmelden

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van al het Zaanse duurzame nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief Nieuw Zaans Klimaat. Hierin leest u maandelijks hoe het gaat met de klimaattafels en het Zaanse Klimaatakkoord, blijft u op de hoogte van duurzame initiatieven in Zaanstad en krijgt u handige tips voor thuis.

Aanmelden nieuwsbrief Nieuw Zaans Klimaat


Wat gebeurt er al?

Er gebeurt al veel in de stad. Er zijn al zonnepanelen op bedrijventerreinen, we vergroenen onze tuinen en we halen zwerfvuil op. Om te weten wat we nog meer moeten doen, gaan we via de klimaattafels, sociale media en via deze site alle Zaanse initiatieven ophalen en in kaart brengen. Om inspiratie op te doen, of om initiatieven te vinden bij wie je kan aansluiten. Deze initiatieven kan je dan op deze site weer terugvinden.

Foto van een elektrische auto

Bekijk bestaande initiatieven in Zaanstad

Wat kan ik doen?

De overheid neemt maatregelen om de CO2 uitstoot te verminderen en de leefomgeving te verbeteren, maar u kunt zelf ook een steentje bijdragen. Hoe klein of hoe groot ook. Zonnepanelen op je dak, extra groen in je tuin of wat vaker de auto laten staan. Waar begint u?

Foto van een vrouw die in haar tuin tuiniert

Tips en ideeën 

Iedereen doet wat

De rijksoverheid is een campagne begonnen om te laten zien wat u kunt doen voor het klimaat. Omdat de vraag niet is óf we iets kunnen doen voor het klimaat, maar wát we kunnen doen. Kijk op de site voor tips wat u kunt doen voor het klimaat.

 

Hoog contrast
Ga naar Zaanstad.nl