Initiatieven in Zaanstad

Wat gebeurt er eigenlijk al in Zaanstad? Op deze pagina lees je welke initiatieven er in Zaanstad zijn die bijdragen aan een Nieuw Zaans Klimaat.

125 initiatieven

Het Zaans klimaatakkoord 1.0 is 11 december 2019 gelanceerd. Dit bestond uit 125 Zaanse initiatieven uit de stad. Benieuwd naar de initiatieven? Bekijk ze in de kaarten:

Initiatievenkaart klimaatneutraal

Initiatievenkaart circulaire stad

Initiatievenkaart gezonde leefomgeving

Liever alle initiatieven een voor een op een rij bekijken? Bekijk de initiatieven in dit document:

Kaartjes initiatieven.pdf

Heeft u een duurzaam initiatief of idee? Laat het ons weten!

Misschien heeft u een duurzaam initiatief die ook op de kaart kan. Of u heeft een idee en wilt daarover sparren. Neem dan contact met ons op!  Stuur een mail via nieuwzaansklimaat@zaanstad.nl.


Zwerfvuil

De Zaanse Zwerfvuilestafette is een opruimactie die georganiseerd wordt door inwoners in hun eigen buurt. De gemeente helpt mee door het leveren van prikkers en zakken, en ze zorgt voor promotie. Als u een zwerfvuilestafette wilt organiseren kunt u contact opnemen met het team duurzaamheid.

Neem contact op

Inkoopactie voor isolatiemaatregelen en zonnepanelen

Ook dit jaar organiseert gemeente Zaanstad samen met ‘Winst uit je woning’ een inkoopactie voor isolatiemaatregelen en zonnepanelen. Betere isolatie verhoogt uw wooncomfort en verlaagt uw energierekening. Bovendien zijn dit de eerste en meest voordelige stappen om uw woning voor te bereiden op aardgasvrij en duurzaam verwarmen. Op 10 en 15 oktober is hierover een informatiebijeenkomst. Met de inkoopactie heeft u minder gedoe met offertes vergelijken, krijgt u een goede service en is de prijs voordelig. De actie geldt voor vloer-, bodem en spouwmuurisolatie, isolatieglas en kozijnen, ventilatiesystemen met warmte-terugwinning en zonnepanelen. Én, deze inkoopactie kunt u ook combineren met de Stappensubsidie voor nog meer voordeel!

Bewoners met zonnepanelen

Hoe werkt de actie?

Hoog contrast
Ga naar Zaanstad.nl