Fietsen hergebruiken met het fietsendepot van gemeente Zaanstad

Fietsen hergebruiken met het fietsendepot van gemeente Zaanstad

Soms blijven geparkeerde fietsen te lang staan op een openbare plek. Op drukkere plekken in het centrum is het bijvoorbeeld verplicht om fietsen in de fietsenrekken te plaatsen. Ook mogen ze er niet te lang staan. Anders kan het een rommeltje worden. Zo mag een verwaarloosde fiets die technisch in slechte staat van onderhoud is, ook niet op of aan de weg geparkeerd staan. Fout en lang geparkeerde fietsen krijgen een label. Als deze uiteindelijk niet worden opgehaald, neemt de gemeente de fietsen mee naar het fietsendepot om de fietsen te hergebruiken.

Nieuwe eigenaren voor achtergelaten (kapotte) fietsen

In het fietsendepot knappen we de achtergelaten fietsen op. Daarna worden ze voor een lagere prijs verkocht aan onder andere Stichting Leergeld. Zij zorgen ervoor dat de fietsen terecht komen bij mensen met een kleinere portemonnee die een fiets nodig hebben. Voor bijvoorbeeld school of werk.

Fietsonderdelen hergebruiken

Fietsen die we niet meer kunnen opknappen gaan naar de fietsenhandelaar. Deze kan de onderdelen van de fietsen gebruiken voor het maken van nieuwe spullen. Zo kunnen er van fietsbanden nieuwe broekriemen worden gemaakt!

foto van het fietsendepot

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl