Klimaattafels

Hoe zorgen we dat Zaanstad klimaatneutraal wordt? Denk mee over andere energiebronnen, een schonere lucht en een groenere stad!

Lancering Zaans klimaatakkoord 1.0

Op woensdag 11 december kwamen alle tafels bij elkaar. Tientallen concrete initiatieven werden op de kaart gezet en vormen het Zaans Klimaatakkoord 1.0. Hierdoor worden deze zichtbaar in de stad en kunnen weer nieuwe samenwerkingen en initiatieven ontstaan. 

Presentatie lancering Zaans Klimaatakkoord 1.0.pdfWat is het Zaanse Klimaatakkoord?

Zaanstad wil tussen 2030 en 2040 klimaatneutraal zijn. Met het Zaanse Klimaatakkoord gaan we beschrijven wat dat betekent voor onze stad, welke afspraken nodig zijn om onze doelen te bereiken, en welke partijen welke stappen wanneer gaan zetten. Want de gemeente kan dit niet alleen, want iedereen gebruikt energie, maar ook iedereen kan energieproducent zijn. Om met de stad afspraken te maken, organiseren we tafelsessies. Er is een tafel voor bewoners, ondernemers, de industrie, maatschappelijke organisaties, en de gemeente. 


De klimaattafels

De eerste klimaattafels zijn geweest. Lees hieronder meer over de verschillende klimaattafels. Ook kunt u de verslagen en presentaties van de eerste sessies hier bekijken. 

Wonen

Bedrijven

Mobiliteit

Industrie

Gemeente

Maatschappelijke organisatiesHoog contrast
Ga naar Zaanstad.nl