Bedrijven

Klimaattafel Bedrijven

Als Zaanstad streven we er naar om tussen 2030 en 2040 klimaatneutraal te zijn en toe te werken naar een circulaire stad met een gezonde leefomgeving voor mens en dier. Dat vraagt veel van de gemeente , de inwoners  en organisaties in de stad, maar natuurlijk dragen ondernemers hier ook aan bij. Van kleine tot grote ondernemers. We streven naar hoge energiebesparingen, optimale opwek aan duurzame energie, optimaliseren van circulaire processen in de keten in een klimaat adaptieve omgeving.  

Daarom zijn we sinds het najaar 2019 in gesprek met bedrijven die al bezig zijn en ge├»nteresseerde bedrijven, groot en klein, over hoe we dit gaan aanpakken. Welke rol kunnen bedrijven pakken als het gaat over afval verminderen, grondstoffen hergebruiken of welke kansen liggen er als het gaat om de transitie naar duurzamere energiebronnen. Wat gebeurt er nu al aan initiatieven,  hoe kunnen we samen stappen gaan zetten, hoe brengen we elkaar in de juiste positie zodat we elkaar versterken, hoe kunnen we de beweging versnellen en hoe monitoren we de behaalde resultaten? Samen gaan we deze transitie bewerkstelligen.

Klimaattafel 2020

Op 23 september 2020 ging gemeente Zaanstad opnieuw in gesprek met bedrijven. Bekijk het verslag en de presentatie hieronder:

Verslag & presentatie Klimaattafel Bedrijven.pdf

Bekijk hieronder de Klimaattafelbijeenkomst Bedrijven van 23 september 2020 terug.

Disclaimer: de opname van deze online bijeenkomst voldoet niet aan de toegankelijkheidseisen van de website. Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen door te mailen naar nieuwzaansklimaat@zaanstad.nl.

Klimaattafel 2019

De eerste gesprekken voor bedrijven waren op 23 september 2019. Lees hieronder het verslag en bekijk de presentatie. Ook vindt u hieronder een lijst met initiatieven die tijdens de klimaattafel bedrijven zijn opgehaald.

Verslag klimaattafel bedrijven.pdf

Presentatie klimaattafel bedrijven.pdf

Uitkomst initiatieven eerste klimaattafel bedrijven 2019.pdf

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl