Bedrijven

Als Zaanstad streven we er naar om tussen 2030 en 2040 klimaatneutraal te zijn en toe te werken naar een circulaire stad met een gezonde leefomgeving voor mens en dier. Dat vraagt veel van de gemeente , de inwoners  en organisaties in de stad, maar natuurlijk dragen ondernemers hier ook aan bij. Van kleine tot grote ondernemers. We streven naar hoge energiebesparingen, optimale opwek aan duurzame energie, optimaliseren van circulaire processen in de keten in een klimaat adaptieve omgeving.  

Daarom gaan we in het najaar met bedrijven die al bezig zijn en ge├»nteresseerde bedrijven, groot en klein, samen bespreken hoe we dit gaan aanpakken. Welke rol kunnen bedrijven pakken als het gaat over afval verminderen, grondstoffen hergebruiken of welke kansen liggen er als het gaat om de transitie naar duurzamere energiebronnen. Wat gebeurt er nu al aan initiatieven,  hoe kunnen we samen stappen gaan zetten, hoe brengen we elkaar in de juiste positie zodat we elkaar versterken, hoe kunnen we de beweging versnellen en hoe monitoren we de behaalde resultaten? Samen gaan we deze transitie bewerkstelligen.

Klimaattafel woensdag 25 maart uitgesteld

Om verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen wordt de Klimaattafel Bedrijven tot nader order uitgesteld. De voorbereidingen van het Klimaatakkoord 2.0 gaan gewoon door. Heeft u idee├źn of suggesties, dan kunt u altijd contact opnemen via nieuwzaansklimaat@zaanstad.nl.

Resultaten eerste gesprekken

De eerste gesprekken voor bedrijven waren op 23 september. Lees hieronder het verslag en bekijk de presentatie. Ook vindt u hieronder een lijst met initiatieven die tijdens de klimaattafel bedrijven zijn opgehaald.

Verslag klimaattafel bedrijven.pdf

Presentatie klimaattafel bedrijven.pdf

Uitkomst initiatieven eerste klimaattafel bedrijven 2019.pdf

Hoog contrast
Ga naar Zaanstad.nl