Gemeente

Als Zaanstad streven we er naar om tussen 2030 en 2040 klimaatneutraal te zijn en toe te werken naar een circulaire stad met een gezonde leefomgeving voor mens en dier. Dat vraagt veel van inwoners, ondernemers en organisaties in de stad maar natuurlijk dragen wij als gemeente hier ook zelf aan bij. Zowel als grootgebruiker van energie en vervoersmiddelen, inkoper en als eigenaar van publieke voorzieningen.

Daarom komen in het najaar ook de medewerkers van de gemeente met relevante stakeholders aan tafel om te inventariseren wat er allemaal al gebeurd en wat we nog meer kunnen doen om onze doelen te behalen. 

Want we willen dit natuurlijk op een zo efficiĆ«nt, duurzaam, en sobere manier als mogelijk doen. Natuurlijk is input vanuit de stad ook gewenst. Help ons vooral deze transitie te bewerkstelligen. 

Klimaattafel donderdag 16 april uitgesteld

De verdiepende Klimaattafel Gemeente die op 16 april zou zijn, wordt uitgesteld Dit geeft ons meer tijd om, nadat we allemaal weer terug op kantoor zijn, de tafel goed voor te bereiden in overleg met de deelnemers. Hiervoor zullen ook al wat kleinere sessies met gerichte deelnemers voor worden georganiseerd. Degenen die hierbij gewenst zijn, zullen hier binnenkort een uitnodiging voor ontvangen. Tijdens de eerste gesprekken zijn initiatieven opgehaald die staan in het Zaans Klimaatakkoord 1.0. Tijdens de verdiepende klimaattafel wordt besproken hoe deze initiatieven verder doorontwikkeld kunnen worden. 

Resultaten eerste gesprekken

De eerste gesprekken voor gemeente waren op 14 oktober. Lees hieronder het verslag en bekijk de presentatie. Ook vindt u hieronder een lijst met initiatieven die tijdens de klimaattafel gemeente zijn opgehaald.

Verslag klimaattafel gemeente.pdf

Presentatie klimaattafel gemeente.pdf

Uitkomst eerst klimaattafel gemeente 2019.pdf

 

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl