Klimaatdaptatie, groen en biodiversiteit

Klimaattafel klimaatadaptatie, groen en biodiversiteit

Maar leefomgeving gaat over veel meer. Want we willen onze leefomgeving ook toekomstbestendig maken. Dat wil zeggen dat we beter voorbereid willen zijn op het extremere weer dat klimaatverandering met zich meebrengt. In een warmere stad moeten we werken aan verkoeling, en als we vaker met extremere regenbuien te maken krijgen, moet de stad ingericht worden op betere waterberging. Dat moet in de openbare ruimte waar de gemeente verantwoordelijk voor is, maar ook op particuliere grond.

En  een gezonde leefomgeving geldt niet alleen voor mensen maar ook voor dieren. We willen een stad zijn die biodiversiteit helpt te herstellen. Waar insecten en vogels een plek hebben en hun voeding kunnen vinden.

Tijdens de klimaattafel over klimaatadaptatie en een groene stad op 28 oktober 2020 namen we bewoners en andere betrokkenen mee in de laatste ontwikkelingen van het groenbeleid van de gemeente Zaanstad. Daarnaast bespraken we  maatregelen die u zelf kunt nemen om te vergroenen en het klimaat te helpen. En verkenden we hoe we elkaar daarin kunnen versterken en wat daarvoor nodig is. 

Op woensdag 28 oktober was de eerste klimaattafel over klimaatadaptatie, groen en biodiversiteit. Hieronder kunt u het verslag en de presentatie bekijken.

Verslag & presentatie Tafel Klimaatadaptatie en een groen Zaanstad.pdf

U kunt de klimaattafel van 28 oktober 2020 hieronder terugkijken.

Disclaimer: de opname van deze online bijeenkomst voldoet niet aan de toegankelijkheidseisen van de website. Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen door te mailen naar nieuwzaansklimaat@zaanstad.nl.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl