Maatschappelijke organisaties

De samenleving drijft op maatschappelijke organisaties en initiatieven. Scholen, sportverenigingen, zorginstellingen, maar ook milieuorganisaties, platforms en broedplaatsen. Iedereen maakt er gebruik van en het rijke verenigingsleven kenmerkt de Zaanse identiteit. Als Zaanstad streven we er naar om tussen 2030 en 2040 klimaatneutraal te zijn en toe te werken naar een circulaire stad met een gezonde leefomgeving voor mens en dier. Daarin spelen maatschappelijke organisaties een cruciale rol.  

De tafel maatschappelijke organisaties brengt initiatiefnemers en (duurzame) maatschappelijk organisaties samen om elkaar te inspireren èn zo – samen - verder te werken aan een duurzame toekomst. Daarnaast kijken we hoe deze organisaties, vanuit hun verbindende rol in de Zaanse samenleving, een rol spelen in de verduurzaming van Zaanstad. 

Klimaattafel 

De eerste gesprekken voor maatschappelijke organisaties waren op 9 oktober 2019. Lees hieronder het verslag en bekijk de presentatie. Ook vindt u hieronder een lijst met initiatieven die tijdens de klimaattafel maatschappelijke organisaties zijn opgehaald.

Op maandag 16 maart 2020 zou de tweede klimaattafel zijn, maar die is vanwege corona uitgesteld. Deze vindt nu online plaats op woensdag 16 september 2020. 

Klik hier voor meer informatie over het programma en om zich aan te melden


Verslag klimaattafel maatschappelijke organisaties.pdf

Presentatie klimaattafel maatschappelijke organisaties.pdf

Uitkomst initiatieven eerste klimaattafel maatschappelijke organisaties 2019.pdf

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl