Maatschappelijke organisaties

Klimaattafel Maatschappelijke Organisaties

De samenleving drijft op maatschappelijke organisaties en initiatieven. Scholen, sportverenigingen, zorginstellingen, maar ook milieuorganisaties, platforms en broedplaatsen. Iedereen maakt er gebruik van en het rijke verenigingsleven kenmerkt de Zaanse identiteit. Als Zaanstad streven we er naar om tussen 2030 en 2040 klimaatneutraal te zijn en toe te werken naar een circulaire stad met een gezonde leefomgeving voor mens en dier. Daarin spelen maatschappelijke organisaties een cruciale rol.  

De tafel maatschappelijke organisaties brengt initiatiefnemers en (duurzame) maatschappelijk organisaties samen om elkaar te inspireren èn zo – samen - verder te werken aan een duurzame toekomst. Daarnaast kijken we hoe deze organisaties, vanuit hun verbindende rol in de Zaanse samenleving, een rol spelen in de verduurzaming van Zaanstad. 

Klimaattafel 2020

Op woensdag 16 september 2020 was er weer een Klimaattafel Maatschappelijke Organisaties. U kunt hieronder het verslag met de presentatie bekijken. 

Verslag & presentatie Klimaattafel MO.pdf

Bekijk hieronder de klimaattafelbijeenkomst Maatschappelijke organisaties van 16 september 2020 terug:

Disclaimer: de opname van deze online bijeenkomst voldoet niet aan de toegankelijkheidseisen van de website. Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen door te mailen naar nieuwzaansklimaat@zaanstad.nl.

Klimaattafel 2019

De eerste gesprekken voor maatschappelijke organisaties waren op 9 oktober 2019. Lees hieronder het verslag en bekijk de presentatie. Ook vindt u hieronder een lijst met initiatieven die tijdens de klimaattafel maatschappelijke organisaties zijn opgehaald.

Verslag klimaattafel maatschappelijke organisaties.pdf

Presentatie klimaattafel maatschappelijke organisaties.pdf

Uitkomst initiatieven eerste klimaattafel maatschappelijke organisaties 2019.pdf

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl