Mobiliteit

Hoe worden we een bereikbare én schone stad?

Als Zaanstad streven we ernaar om goed bereikbare stad te zijn voor iedereen, en om in 2040 een emissieloze stad te zijn. Een stad waar mobiliteit betaalbaar, veilig én gezond is, zowel voor mensen als voor goederen. Een belangrijk vraagstuk daarin is hoe om te gaan met auto's die rijden op benzine en diesel, en hoe we een fiets- en OV-vriendelijkere stad kunnen worden.

Bij de eerste klimaattafel mobiliteit in 2019 is aangesloten bij het nieuwe Verkeer- en Vervoerplan dat de gemeente Zaanstad opstelt samen met partners in de stad. Daarna is iedereen welkom input te geven om onze doelstellingen te behalen. Want uiteindelijk zijn voorzieningen om een bereikbare stad te blijven voor alle Zaankanters van belang, en zal iedereen met plezier gebruik moeten kunnen maken van duurzaam vervoer in de stad.

Klimaattafels

De eerste klimaattafelgesprekken voor mobiliteit waren op 10 juli en 2 oktober 2019. Lees hieronder de verslagen en bekijk de presentatie. Ook vindt u hieronder een lijst met initiatieven die tijdens de klimaattafel mobiliteit zijn opgehaald. Vervolgens is het mobiliteit verder genomen als thema en komt het met name terug bij de klimaattafel bedrijven, maatschappelijke organisaties en de gemeente.

Verslag klimaattafel mobiliteit.pdf

Presentatie klimaattafel mobiliteit.pdf

Uitkomst initiatieven eerste klimaattafel mobiliteit 2019.pdf

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl