Wonen

Klimaattafel Wonen

Als Zaanstad streven we er naar om tussen 2030 en 2040 klimaatneutraal te zijn en toe te werken naar een circulaire stad met een gezonde leefomgeving voor mens en dier. De verwachting is dat Zaanstad de komende jaren fors groeit. Tussen nu en 2040 zullen naar verwachting 20.000 nieuwe woningen worden gerealiseerd. Ook wordt ingezet op het verbeteren van de kwaliteit van bestaande woningen. Met ons gebiedsontwikkelingsprogramma MAAK.Zaanstad werken we samen met inwoners, ondernemers en ontwikkelaars aan een duurzame, leefbare, aardgasvrije en klimaatneutrale stad voor bestaande én nieuwe Zaankanters. Met als uitgangspunt dat wonen en werken gemengd blijft.

De Klimaattafel wonen brengt partijen die samenwerken aan een leefbaar Zaanstad bij elkaar: woningcorporaties, verenigingen van eigenaren, enthousiaste individuele woningeigenaren, ontwikkelaars, adviseurs, bouwers en huurders. Zij stimuleren elkaar bij het uitdenken én uitwerken van slimme manieren om onze woningen en onze werk- en leefomgeving samen toekomstbestendig te maken. Daarbij maken we gebruik van duurzame energie, gaan we steeds meer circulair bouwen en zijn is onze leefomgeving bestendig voor het veranderende klimaat.

Klimaattafel 2020

Op maandag 28 september 2020 was er weer een Klimaattafel Wonen. Het verslag met de presentatie daarvan kunt u hieronder bekijken.

Verslag & presentatie Klimaattafel Wonen.pdf

Bekijk hieronder de Klimaattafelbijeenkomst Wonen van 28 september 2020 terug.

Disclaimer: de opname van deze online bijeenkomst voldoet niet aan de toegankelijkheidseisen van de website. Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen door te mailen naar nieuwzaansklimaat@zaanstad.nl.

Klimaattafel 2019

De eerste gesprekken voor wonen waren op 30 september 2019. Lees hieronder het verslag en bekijk de presentatie. Ook vindt u hieronder een lijst met initiatieven die tijdens de eerste klimaattafel wonen zijn opgehaald. Mede op basis hiervan is klimaatakkoord 1.0 opgesteld. 

Verslag klimaattafel wonen.pdf

Presentatie klimaattafel wonen.pdf

Uitkomst initiatieven eerste klimaattafel wonen 2019.pdf

Een oud huis in nieuw jasje

Een huis uit 1910 verduurzamen van fundering tot dak, dat kan! Mirjam en Buret uit Zaandam laten het zien. Voorjaar 2019 begonnen zij met de verbouwing. Het resultaat mag er najaar 2019 zijn.  Benieuwd wat zij gedaan hebben en vooral hoe? Bekijk de video hieronder!


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl