Duurzame Huizen Route

Beleef duurzaam wonen tijdens de Duurzame Huizen Route


25 oktober 2021
Op zaterdag 30 oktober en 6 november stellen gastvrije huiseigenaren hun duurzame woning open voor bezoekers. Zij geven dan uitleg over bijvoorbeeld isoleren, een warmtepomp of aardgasvrij wonen. Tijdens het bezoek kunt u de installaties bekijken, het wooncomfort ervaren en vragen stellen over duurzaam wonen. U kunt zich inschrijven via www.duurzamehuizenroute.nl/zaanstad.

Een huis verduurzamen kan op allerlei manieren. Zo kunt u klein beginnen met ledlampen, een slimme thermostaat en tochtstrippen, of het groter aanpakken met isolatie of vloerverwarming. De gesprekken met de huiseigenaren geven u handige tips en ideeën om tot een goede aanpak te komen voor uw eigen woning. Per woning is een maximaal aantal plekken beschikbaar, verdeeld over zaterdag 30 oktober en 6 november. 

Energiewaardebon

Bent u huiseigenaar en heeft u uw waardebon van € 70,- voor energiebesparende producten nog? Hiermee kunt u gratis spullen bestellen, zoals radiatorfolie, ledlampen of een slimme thermostaat. Vergeet niet de bon te gebruiken vóór eind december 2021, daarna is de bon niet meer geldig. U kunt uw waardebon verzilveren via www.winstuitjewoning.nl/zaanstad. Hier vindt u ook meer informatie en een overzicht van de producten

Subsidiepunten

Als woningeigenaar in Zaanstad kunt u ook weer de ‘Stappensubsidie woningverduurzaming’ aanvragen. Deze regeling dekt allerlei duurzame maatregelen. Denk aan een warmtescan, een groen dak of betere isolatie. De hoogte van het subsidiebedrag hangt af van het aantal punten. Voor elke maatregel krijgt u namelijk punten. Om voor de subsidie in aanmerking te komen, moet u minimaal twee punten hebben. Dat zijn minstens twee eenvoudigere maatregelen, of één maatregel die duurder of technisch meer ingrijpend is. Hoe meer maatregelen, hoe meer punten, en hoe hoger het subsidiebedrag. U kunt de subsidie aanvragen voor maatregelen die u nog wilt uitvoeren. 


foto tijdens de duurzame huizen route

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl