Nieuws

De gemeenteraad stemt in met startnotitie voor onderzoek windenergie langs Noordzeekanaal

Gepubliceerd op 20 februari 2023
Afbeelding

De gemeenteraad heeft afgelopen 2 februari ingestemd met de startnotitie over het uitwerken van het Zaanse zoekgebied voor windenergie. Dit betekent dat we mogen beginnen met het uitwerken van het zoekgebied langs het Noordzeekanaal. Als gemeente willen we samen met de omgeving gaan onderzoeken of het haalbaar is om windturbines te realiseren. En onder welke voorwaarden we ruimte kunnen bieden aan windenergie.

Tijdens de raadsvergadering van 2 februari heeft de gemeenteraad een aantal extra voorwaarden meegegeven. Zo kunnen we pas definitief verder met projecten als de landelijke milieunormen voor windturbines er zijn. Als er in de tussentijd informatie bekend wordt over de landelijke normen, dan nemen we dit mee bij het uitwerken van het zoekgebied. Ook heeft de raad aangegeven dat gezondheid centraal moet staan bij het verkennen van de mogelijkheden.

Vervolg

Nu de startnotitie is vastgesteld gaan we verder met het organiseren van één of meerdere bijeenkomsten voor de omgeving. We verwachten de omgeving aankomende maart verder te kunnen informeren.

Lees hier meer over windenergie in Zaanstad

plattegrond van het zoekgebied langs het NoordzeekanaalHoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl