Doneer een kerstboom met kluit voor het kerstbomenbos

Doneer een kerstboom met kluit voor het kerstbomenbos

9 december 2019
Gaat u nog een kerstboom kopen? Kies er een met een goede kluit! Of heeft u er al een met kluit staan? Als u deze na Kerstmis doneert, krijgt uw boom een tweede leven in het kerstbomenbos in de Rosmolenwijk.

Ieder jaar kopen we in Nederland 2,5 miljoen kerstbomen. Bijna al die bomen worden na kerst vernietigd. En dat is jammer. Want meer bomen in Zaanstad zuiveren de lucht en slaan CO2 op. Ook bieden ze beschutting en voedsel voor vogels en insecten. En helpen ze bij het verwerken van regenwater. Bovendien zien er mooi uit en blijven het hele jaar groen.

Feestelijke bijeenkomst op 9 januari

Daarom krijgt Zaanstad een kerstbomenbos. Deze komt naast wijkzorgcentrum Pennemes in de Rosmolenwijk. Na de kerst zamelen we de bomen in. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 9 januari 2020 tussen 15.00 en 16.30 uur gaan we de bomen planten. Er is muziek en er zijn drankjes. Iedereen is van harte welkom om de gravende vrijwilligers aan te moedigen. Heeft u een boom gedoneerd en wilt u ook graag helpen graven? Dan kunt u zich aanmelden bij de receptie van Pennemes.

We komen uw boom graag bij u ophalen

U hoeft niet zelf met uw boom te sjouwen. Wij komen deze graag bij u ophalen. Stuur vóór 3 januari een mail met uw adres naar kerstbomenbos@zaanstad.nl. Dan komen we maandag 6 of dinsdag 7 januari bij u langs. Komt u uw kersboom liever zelf brengen? Dat kan natuurlijk ook. Zet de boom dan neer op de groene strook.

Af en toe een kopje water

Vergeet uw kerstboom tijdens de feestdagen niet om af en toe een beetje water te geven. Zo heeft uw boom de meeste kans van slagen in het kerstbomenbos.

100 bomen voor de voedselbank

De gemeente heeft 100 bomen met kluit gekocht voor Zaankanters die gebruik maken van de Voedselbank. Zij kunnen de boom tijdens de feestdagen thuis verzorgen. Ook de Zaankanters woonachtig in de aanleunwoningen van Pennemes en Mennistenerf hebben veelal een boom geadopteerd. In januari halen we ook deze 100 bomen weer op voor het kerstbomenbos.

Foto van kerstbomen

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl