Eco-Schools: nog meer duurzaamheid in het onderwijs

Eco-Schools: Nog meer duurzaamheid in het onderwijs


10 oktober 2022
Steeds meer Zaanse scholen nemen duurzaamheid op in hun lessen en laten leerlingen hiermee kennismaken. Leerlingen kunnen hiermee op een creatieve manier hun school verduurzamen. 

Veel middelbare scholen in Nederland doen mee met Eco-Schools. Maar ook basisscholen, zoals CBS Wij-land hebben hard gewerkt om het keurmerk ‘Eco-School’ te verdienen. De gemeente hoopt dat het Wij-land ook andere scholen inspireert om Eco-School te worden. We stellen hiervoor dit jaar geld beschikbaar voor basisscholen en middelbare scholen in Zaanstad.

Aanmelden

 Wethouder Natasja Groothuismink (o.a. Onderwijs): ‘Met een duurzame school krijg je een win-win-winsituatie. Leerlingen krijgen al vroeg mee dat duurzaamheid belangrijk en haalbaar is. Voor leerkrachten is een duurzame school ook een prettige werkomgeving. En de schoolgebouwen en –pleinen dragen bij aan de leefbaarheid in Zaanstad.’ Lijkt dit u wel iets voor úw school? Stuur dan vóór 1 november 2022 een e-mail naar duurzaamheid@zaanstad.nl.

foto van wethouder René Tuijn in de klas van CBS Wij-landOp maandag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, overhandigde wethouder René Tuijn samen met Eco-Schools de eerste ‘Groene Vlag’ in Zaanstad aan CBS Wij-land. ‘Geef juf maar een kopje warme thee nu de cv wat lager staat!'

Foto van wethouder René Tuijn met leerlingen op het schoolplein van CBS Weiland

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl