Filmpjes

Transitievisie Warmte

In het landelijk klimaatakkoord hebben we afgesproken dat gebouwen in Nederland in 2050 aardgasvrij zijn. Gemeente Zaanstad bereidt zich ook voor op deze overgang. Alle plannen van de gemeente komen samen in de Transitievisie Warmte. Deze moet uiterlijk eind 2021 klaar zijn.
Vervoer

53% van de Zaankanters laat vaker de auto staan. Dat blijkt uit een duurzaamheidsonderzoek in Zaanstad. Dit geldt ook voor Tjeerd. Hij is graag buiten en gaat bijna overal naartoe op de fiets. Frank en Frank blijven liever autorijden, maar dan wel elektrisch. Kies jij ook steeds vaker voor duurzamer vervoer?

Ondernemen

Hoe kun je als ondernemer verduurzamen? De Koffiezaak laat zien hoe je een duurzaam product laat produceren en verkoopt. Maar ook hoe je in de zaak zelf kunt verduurzamen. Van biologische producten tot gerecyclede meubels die bijdragen aan een circulaire stad.Wonen

Een huis uit 1910 verduurzamen van fundering tot dak, dat kan! Mirjam en Buret uit Zaandam laten het zien. Voorjaar 2019 begonnen zij met de verbouwing. Het resultaat mag er najaar 2019 zijn!

Industrie

Hoe kun je de bedrijfsvoering in de industrie verduurzamen? Forbo laat zien hoe zij hun productieproces aanpassen. Bijvoorbeeld door zo min mogelijk afval te creƫren. En hoe zij alle werknemers meenemen in de duurzame ambities met The Green Walk. Zoals energiebesparingen en minder plastic in de kantine.
Biodiversiteit

Martin Kruidenberg uit Westzaan is imker en heeft een biodiverse tuin. In de video geeft hij handige tips om uw tuin(tje) of balkon groener en diervriendelijker te maken. Zelfs in de winter!

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl