Funderingsherstel met Stappensubsidie

Funderingsherstel met Stappensubsidie

Anke: ‘De subsidie is een fijne hulp’


10 februari 2020
De Stappensubsidie Woningverduurzaming dekt dertig verschillende maatregelen die je kan treffen aan je woning om beter met energie en warmte om te gaan. Ook een aantal maatregelen die vaak standaard zijn bij funderingsherstel. Sinds afgelopen najaar kunnen Zaanse woningeigenaren hier gebruik van maken. Anke Schoemaker begon deze winter aan de verbouwing van haar huis in Krommenie. ‘De subsidie is geen redding, maar wel een heel fijne hulp.’

Anke: ‘Ik wilde graag een oud huis. Daar zit een ziel in. Met nieuwbouw heb ik niet zoveel. Ik ben interieurarchitect en vind het fantastisch om van dit oude huis mijn huis te maken. Ik kocht het vorig jaar al, maar besloot er eerst een jaar in te wonen. Zo kreeg ik een beter beeld van hoe ik het huis wilde inrichten. Waar valt licht naar binnen? Wat is de beste plek voor de keuken? In welke hoek wil ik ‘s avonds op de bank kunnen ploffen?

Subsidie voor isolerend schuimbeton en vloerverwarming bij funderingsherstel

‘Het huis is oud. De vorige eigenaar heeft hier 59 jaar gewoond. Toen ik de hypotheek aanvroeg, was ik verplicht de fundering te herstellen.’ Inmiddels is de fundering klaar. Dat duurde tien weken. Met de Stappensubsidie kreeg Anke subsidie voor het storten van isolerend schuimbeton en voor het aanleggen van vloerverwarming. ‘De subsidie zorgt er bij anderen denk ik niet voor dat je opeens wél geld hebt voor het hele funderingsherstel. Maar als je geld hebt voor één maatregel, kun je er door de subsidie nu wel twee doen. Dat is heel prettig.’ Zo kun er tijdens het funderingsherstel direct ook een duurzame stap gemaakt worden. Iets waar veel mensen na het herstel vaak het geld niet meer voor hadden.

Een oud huis met moderne en toekomstbestendige binnenkant

‘Op dit moment ben ik alle ruimtes aan het opknappen. Het isoleren ervan ga ik zelf doen. Dan krijg ik alleen geen subsidie, want daar is een factuur voor nodig. Ook het stucwerk ga ik zelf doen. Daar heb ik laatst een cursus voor gedaan. Aan de achterkant van het huis komt nog een uitbouw. De voorkant houd ik intact. De gevel vind ik zo mooi. Ik houd van een mix van oud en modern. Ik ben ontzettend blij met dit huis.’

Hoe werkt de Stappensubsidie?

De stappensubsidie werkt op basis van een puntentelling voor de verschillende werkzaamheden. Om voor de subsidie in aanmerking te komen, moeten minimaal twee punten worden behaald. Dat zijn minstens twee eenvoudigere maatregelen, of één maatregel die duurder of technisch meer ingrijpend is. Hoe meer maatregelen, hoe meer punten, en hoe hoger het subsidiebedrag. De stappensubsidie kan meerdere keren en voor verschillende maatregelen door een eigenaar worden aangevraagd. Voor meer informatie over de Stappensubsidie kunt u kijken op www.zaanstad.nl met zoekwoord ‘stappensubsidie’.


Meer weten over funderingsherstel? Neem een kijkje op funderingen.zaanstad.nl.
Foto van de voorkant van het huisDe gevel van het huis van Anke

Klusfoto met kruiwagenEr wordt nog flink geklust. Anke doet veel zelf.

Foto van mannen werkend aan funderingsherstel in Ankes huisMaar de funderingen worden voor Anke hersteld. Deels betaald met de Stappensubsidie.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl