Gemeente haalt gratis uw tegels op

Gemeente haalt gratis uw tegels op

Doe ook mee aan het NK-Tegelwippen

 
8 juli 2022
Gaat u uw tuintegels vervangen voor groen? Gemeente Zaanstad gaat gratis uw tegels ophalen. Dit doen we op  vrijdag 22 juli, vrijdag 2 september en vrijdag 21 oktober.  U kunt zich hiervoor uiterlijk twee dagen voor de ophaaldag voor aanmelden via tegelsophalen@zaanstad.nl. Vermeld in de mail uw naam, adres en zo precies mogelijk waar u de tegels neerlegt. 

Het is in ieder geval belangrijk dat u de op te halen tegels niet in uw tuin neerlegt. We vragen u om de tegels op een beschikbare plek aan de openbare weg te leggen, maar niet achter of direct naast een auto, container, paal of boom. Zo kan de vrachtauto er met de grijper goed bij. Let wel op: de gemeente neemt alleen tegels mee. Dus geen planten, aarde, bakstenen of stukken hout. Grindtegels en andere puintegels mogen wel. Van de opgehaalde betontegels wordt weer nieuw beton gemaakt! 

Geef uw score door aan het NK Tegelwippen

Vergeet niet om een foto te maken van de tegels die u uit uw tuin heeft gehaald. Dan kunt u deze samen met het aantal tegels opgeven via nk-tegelwippen.nl. Dan worden ze bij de Tegelteller van gemeente Zaanstad opgeteld!

Meer over de tegelwipactie

foto van een vrouw die tegels uit haar tuin haalt

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl