gratis-bandenservice-voor-schoner-en-veiliger-rijden

Gratis bandenservice voor schoner en veiliger rijden 


6 december 2021
Band op Spanning komt op vrijdag 10 december naar Zaandam en Krommenie. Tussen 10.00 en 17.00 uur kunt u gratis de bandenspanning van uw auto laten controleren en uw banden laten oppompen. Een te lage spanning maakt autorijden niet alleen duurder, het is ook gevaarlijk. De wegligging is slechter, de remweg langer en de kans op een klapband groter.

Ga naar het parkeerterrein van de Vomar in Poelenburg (Zaandam) of naar Albert Heijn op het Rosariumplein (Krommenie). De gemeente biedt deze service gratis aan, zodat Zaankanters duurzamer kunnen autorijden. Wethouder Duurzaamheid Annette Baerveldt is aanwezig bij de locatie in Krommenie. Zij hoopt dat veel Zaankanters langskomen. ‘Rijden met de juiste bandenspanning is goed voor de portemonnee, het milieu en de veiligheid’.

Besparen

Een te lage bandenspanning maakt autorijden duurder. Een auto verbruikt op jaarbasis twee tot vijf procent meer brandstof en de banden slijten sneller. In Nederland rijdt meer dan de helft van alle auto’s met een te lage bandenspanning. Dat kost jaarlijks ongeveer 200 miljoen liter extra brandstof. Ook veroorzaakt het 400 miljoen kilogram extra CO2-uitstoot. Dat is zonde. Door het regelmatig checken van je bandenspanning bespaar je brandstof en CO2.


foto van een man die banden oppompt

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl