Nieuws

Inspiratiesessie verduurzamen zorgvastgoed 6 oktober 2022

Gepubliceerd op 30 november 2022
Afbeelding

Zaanstad organiseerde een inspiratiesessie over het verduurzamen van zorgvastgoed afgelopen 6 oktober. Samen met zorgaanbieders bespraken we hoe het zorgvastgoed verduurzaamd kan worden. Waar lopen ze tegenaan en wat zijn de oplossingen? Aanleiding van deze inspiratiesessie is de Green Deal Zorg. De gemeente Zaanstad ondertekende deze in april 2019 met een aantal maatschappelijke organisaties. Hiermee wil Zaanstad zorgpartijen op allerlei manieren faciliteren en inspireren om te verduurzamen. Mede door middel van kennisdeling en het aanreiken van handvatten om gezamenlijk stappen te nemen in verduurzaming van de zorg. Al vier keer eerder zijn er door Zaanstad inspiratiesessies voor zorgaanbieders georganiseerd.

De hoofddoelstellingen zijn gericht op 49% CO₂ reductie in 2030. Met een circulaire bedrijfsvoering, waarmee spullen worden gerecycled en er geen afval meer ontstaat. En daarnaast bijdragen aan aan gezonde leefomgeving en milieu, waarin er geen medicijnresten in het afvalwater belanden. Meer over de Green Deal.

Meer weten over de bijeenkomst van 6 oktober 2022? Hieronder vindt u het verslag.

Verslag zorgaanbieders bijeenkomst verduurzamen zorgvastgoed DEF.pdf

De vorige bijeenkomst ging over duurzame mobiliteit en het circulair inkopen van facilitaire zaken door zorginstellingen. Deze was afgelopen 3 maart. Lees hier het nieuwsbericht en het verslag hierover terug.


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl