Ook een regenton in uw tuin?

Ook een regenton in uw tuin?


20 februari 2020
Bijna 500 Zaankanters deden mee aan de regentonactie. De gemeente Zaanstad verlootte 4 regentonnen (200 liter) van gerecycled plastic. Door het grote aantal deelnemers, werden er zelfs (willekeurig) 5 winnaars gekozen. Lokale tuincentra zien ook een groeiende interesse in regentonnen. Zij spelen hierop in door meer en verschillende soorten regentonnen aan te bieden.

Volgens het KNMI neemt het aantal dagen dat zware neerslag in korte tijd valt, de laatste jaren toe. Ook in de Zaanstreek zullen we eraan moeten wennen dat bij hevige buien regenwater op straat blijft staan. Daarom richt de gemeente wegen en plantsoenen zo in, dat ze water af kunnen afvoeren en/of water tijdelijk kunnen opvangen.

Een regenton ontlast het riool en zorgt voor schoon water voor uw tuin

Met een regenton in uw tuin kunt u het teveel aan regenwater opvangen. Hiermee ontlast u het riool. Op droge dagen kunt u dit regenwater weer gebruiken voor uw tuin. Zo bespaart u ook kraanwater. Bovendien is regenwater beter voor uw planten. Hier zit geen kalk in en in kraanwater wel.

Meer praktische informatie

Wilt u meer informatie over regentonnen? En bijvoorbeeld weten hoe u een regenpijp kunt afkoppelen? Kijk dan op buitengewoon.zaanstad.nl.

Foto van een regenton

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl