Proefproject met energiemeters

WeSpark en Parteon zoeken deelnemers voor proefproject 

Meld u aan en ontvang ook een energiemeter


10 mei 2021
WeSpark is samen met woningcorporatie Parteon op zoek naar 200 woningen die mee willen doen aan een proefproject. ‘Samen met de bewoners gaan we het energieverbruik inzichtelijk maken. Met deze kennis is het makkelijker om te bezuinigen’, vertelt Robert Hemmen, directeur van WeSpark.

De 200 huurders en woningeigenaren krijgen na aanmelding voor het proefproject een gratis EARN-E thuis bezorgd. Dit is een kleine energiemeter die u op een slimme meter aansluit. Hiermee heeft u realtime inzicht in het energieverbruik. Zo weet u precies wanneer en hoeveel energie u gebruikt en opwekt. Ook als u zonnepanelen heeft. Het is de bedoeling dat iedere deelnemer minimaal 10% energie gaat besparen op zijn/haar energierekening.

Hoe zit het met privacy?

De EARN-E verstuurt alleen de gegevens van uw slimme meter beveiligd door naar de app als u daar toestemming voor geeft. Voor analysedoeleinden slaan we uw gegevens geanonimiseerd op. Deze zijn dus niet te herleiden naar u als gebruiker. Daarnaast gebruiken studenten de energiegegevens voor een onderzoek naar energietools zoals de EARN-E. Ook hierbij blijven uw persoonlijke gegevens anoniem.

Aanmelden

Aanmelden kan via www.wespark.nl/earn-e. Deelnemen is helemaal vrijblijvend. U zit nergens aan vast. Wel is het belangrijk dat u een slimme meter heeft. Het proefproject begint in mei en zal duren tot einde van het jaar.

Onderdeel van Europese project EMPOWER 2.0

Het proefproject is onderdeel van het Europese project EMPOWER 2.0. Het doel van EMPOWER2.0 is om (transnationale kennis over) lokale betrokkenheid en lokaal eigenaarschap in de energietransitie te vergroten.

plaatje van EARN-E app

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl