Subsidieregeling voor zonnepanelen en laadpalen voor bedrijvengebied Noorderveld-Molletjesveer

Subsidieregeling voor zonnepanelen en laadpalen voor bedrijvengebied Noorderveld-Molletjesveer


9 april 2021
Bedrijven uit het gebied Noorderveld – Molletjesveer kunnen subsidie aanvragen voor het plaatsen van zonnepanelen en laadpalen. In totaal is € 50.000,- aan subsidie beschikbaar voor het nemen van duurzaamheidsmaatregelen. Wethouder Duurzaamheid Annette Baerveldt: “De bedrijvenvereniging Noorderveld/Molletjesveer is heel actief op het gebied van duurzaamheid. Een inspirerend voorbeeld voor de stad.”

De bedrijvenvereniging Noorderveld/Molletjesveer (BVNM) is al jaren druk bezig om het terrein duurzamer te maken. Zo richtte de bedrijvenvereniging de coöperatieve energiemaatschappij SAENZ op in 2015. Via SAENZ kopen de 70 aangesloten bedrijven energie duurzaam in.

5.000 zonnepanelen geplaatst

In 2015, 2018, 2019 en 2020 was er ook subsidie voor zonnepanelen voor bedrijvengebied Noorderveld-Molletjesveer. Hiermee zijn bijna 5.000 zonne-pv panelen geplaatst op daken van 41 bedrijven. Dit jaar kunnen ondernemers voor het eerst ook subsidie aanvragen voor laadpalen op hun eigen terrein.

Ondernemers investeren in duurzaamheid

De subsidieregeling werkt alleen als ondernemers ook zelf investeren. Er is een subsidie van maximaal 25% mogelijk. Dit betekent dat de bedrijven zelf minstens € 150.000 investeren in duurzaamheidsmaatregelen. Zij kunnen de subsidie aanvragen via de website van de gemeente Zaanstad. 

De subsidie is mogelijk door de provinciale regeling Herstructurering en Intelligent Ruimtegebrek Bedrijventerreinen (HIRB).


foto van zonnepanelen op het dak van GermiecoZonnepanelen op het dak van Germieco

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl