Tegel eruit, bloemen erin

Tegel eruit, bloemen erin

Lever tegels in en krijg gratis bloemzaadzakjes!


Uw tuin vergroenen? Haal bijvoorbeeld tegels uit uw tuin en vervang deze voor groen. Extra leuk: deze juli krijgt u gratis een zakje bloemzaadjes als u uw tegels inlevert!

Haal tegels uit uw tuin en lever die in bij het afvalbrengstation Molletjesveer (Westknollendam 121a), afvalbrengstation Zaandam (Symon Spiersweg 7) of bij de Stadsboerderij in Zaandam (De Weer 3). In ruil voor uw ingeleverde tegels krijgt u de hele maand juli een zakje bloemzaadjes cadeau. Deze kunt u dan zaaien op de plek waar u uw tegels heeft weggehaald!

NK Tegelwippen 2022

Gaat u tegels uit uw tuin halen? Maak er dan een foto van en geef ze op via nk-tegelwippen.nl. Dan worden ze bij de Tegelteller van gemeente Zaanstad opgeteld!

Meer groen in Zaanstad

Meer groen in de stad is hard nodig. Ook in Zaanstad is het steeds warmer en komen langere droogteperiodes vaker voor. Tegelijk zijn er ook steeds vaker hevige hoosbuien. Daarom is het nodig om ons voor te bereiden en aan te passen op het veranderende klimaat. Door de stad te vergroenen, zorgen we voor verkoeling. Daarnaast kan door meer groen het water beter wegstromen. Zo versterken we natuur en biodiversiteit, verbeteren we de gezondheid van Zaankanters én wordt onze stad een leefbaardere stad.

foto van de bloemzaadzakjes

foto van de bloemzaadjes

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl