Nieuws

Tentoonstelling Circular Challenge – nu ook door Zaanse leerlingen

Gepubliceerd op 16 januari 2023
Afbeelding

Ruim 150 leerlingen van het St. Michael College, Zaanlands Lyceum en het Hout- en Meubileringscollege (uit Amsterdam) deden de afgelopen maanden mee met de vierde editie van de Circular Challenge. Zij gingen hiermee de uitdaging aan om nieuwe toepassingen te bedenken voor reststromen van Zaanse bedrijven. Door van afval nieuwe spullen te maken en zo geen nieuwe grondstoffen en materialen te gebruiken, creëer je een circulaire economie! De leerlingen maakten ruim 100 objecten. Een groot deel kunt u tot en met 12 februari bekijken bij Artzaanstad op het Hembrugterrein!

Vrijdagmiddag 13 januari was de feestelijke opening van de tentoonstelling van  Circular Challenge bij Artzaanstad.  ‘Je kunt er alleen maar iets mooiers van maken’, vertelt een van de jongeren over de tentoonstelling. Wethouder René Tuijn was er ook bij. Hij opende samen met programmamanager Anne Twilt de tentoonstelling na wat mooie woorden van Green Business Club Zaanstad voorzitter Ruben Uitendaal en Artzaanstad directeur Marc Aijtink.

De Circular Challenge is een initiatief van Green Business Club Zaanstad (GBC Zaanstad). Dit is een netwerkorganisatie van 18 bedrijven en gemeente Zaanstad. Samen zetten zij zich in op weg naar een duurzaam Zaanstad. Onder andere door de samenwerking met scholen op te zoeken.

foto van een van de objecten van de circular challengeFoto van leerlingen die meededen aan de circular challenge


foto van een van de objecten van de circular challengeFoto van de wethouder bij de opening van de circular challenge
Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl