Verduurzamen woning aantrekkelijker

Verduurzamen woning aantrekkelijker

Tijdelijk meer subsidie mogelijk voor woningeigenaren en VvE’s


22 september 2020
Goed nieuws voor woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) die hun woning of pand willen verduurzamen. De Rijksoverheid heeft besloten om subsidiebedragen voor de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) tijdelijk te verhogen. Ook is een tweede subsidieaanvraag mogelijk.

Sinds 1 juni 2020 kunnen woningeigenaren en VvE’s tijdelijk meer subsidie krijgen. Om voor deze verhoging in aanmerking te komen moet u uw aanvraag uiterlijk op 31 december 2020 indienen. Het gaat om een tijdelijke verhoging van 10% tot ongeveer 30% van de investeringskosten.

Tweede subsidieaanvraag mogelijk

Nieuw is ook de mogelijkheid om een tweede subsidieaanvraag in te dienen. Bij de tweede aanvraag gaat het om minimaal 2 andere isolatiemaatregelen dan de maatregelen die zijn ingediend bij de eerste aanvraag. Er bestaan 5 isolatiemaatregelen, namelijk isolatie van het dak; de spouw; de gevel, de vloer of bodem en het glas. Per isolatiemaatregel kunnen VvE’s en woningeigenaren maar één keer subsidie krijgen.

Aanpassing SEEH gunstig voor VvE's

De aanpassing van de SEEH is goed nieuws voor VvE’s die bestaan uit koop- en huurwoningen. Vanaf 1 september komen zij ook in aanmerking voor de SEEH. Hierdoor wordt het financieel aantrekkelijker om isolatiemaatregelen voor de woningen u.

Meer informatie over de Subsidie energiebesparing eigen huis leest u op www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/seeh.

foto van een appartementencomplex

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl