Verslag lancering Zaans Klimaatakkoord 1.0

Verslag lancering Zaans Klimaatakkoord 1.0


7 januari 2020
Op 11 december 2019 was de eerste gezamenlijke bijeenkomst van de klimaattafels én werd het Zaans Klimaatakkoord 1.0 gelanceerd. Met ruim 120 mensen, was er een fantastische opkomst. Aan het begin lanceerde wethouder Sanna Munnikendam het akkoord, dat bestaat uit meer dan 125 bestaande initiatieven in de stad.

Ook overhandigde de 11-jarige Amber het Kid’s Climate Agreement aan de wethouder, met daarin onder andere het voorstel om plastic vissers aan te nemen. Verder ging de moderator Leontine de Koning, in gesprek met Parteon, Pennemes, Forbo, en kunstenaar Eric Klarenbeek.

Jongeren pitchten hun ideeën

Na de pauze konden de deelnemers in verschillende rondes sparren met bovenstaande bedrijven, in gesprek met leerlingen van het St Michael College, en zich laten informeren en enthousiasmeren bij een markt waar verschillende initiatieven hun ideeën pitchten. Al met al zijn er veel links gelegd én zijn de eerste initiatieven alweer in wording.

Verder werken aan een nieuw Zaans klimaat

De gezamenlijke klimaattafelbijeenkomst op 11 december markeerde na de afzonderlijke klimaattafels de eerste grote stap in het Zaans klimaatakkoord. In het komende jaar gaan we verder met het klimaatakkoord 2.0 om zo het netwerk te verstevigen, de impact van initiatieven te vergroten en ideeën te laten bloeien. Zo werken we als inwoners, bedrijven, organisaties en gemeenten samen aan een nieuw Zaans klimaat!

Wilt u meer informatie, ook een initiatief op de kaart zetten of aanhaken, stuur dan een mail naar: nieuwzaansklimaat@zaanstad.nl.

Foto van de 11-jarige Amber met het Kid's Climate AgreementDe 11-jarige Amber met het Kid's Climate Agreement

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl