Waardebon voor energiebesparende producten in trek bij Zaanse huurders

Waardebon voor energiebesparende producten in trek bij Zaanse huurders

11 april 2022
In zes weken tijd hebben al 7.500 huurders met een waardebon van de gemeente energiebesparende producten in huis gehaald! Met deze producten besparen zij in totaal circa € 600.000 aan energiekosten. Wethouder Duurzaamheid Annette Baerveldt is blij dat veel mensen gebruik maken van deze actie. ‘Veel Zaankanters worden hard geraakt door de stijgende energiekosten. De waardebon helpt om het energieverbruik te verminderen en daarmee te besparen op de kosten. Daarnaast is het beter voor het milieu. Huurders hebben al 1,3 miljoen kilo CO2 bespaard door hun energieverbruik te verlagen.’

Op 22 februari startte gemeente Zaanstad in samenwerking met Winst uit je woning een waardebonactie, mogelijk gemaakt door subsidie van het Rijk. Alle huurders van gemeente Zaanstad hebben een brief ontvangen met daarin een waardeboncode ter waarde van € 80. In totaal gaat het om ruim 10.000 huishoudens. Deze code kunnen de huurders online inwisselen voor allerlei energiebesparende producten. Denk daarbij aan een slimme thermostaat, radiatorfolie, een brievenbusborstel, een waterbesparende douchekop en LED lampen. Voor de bewoners die geen keuze kunnen maken, is er een energiebespaarbox met uitgekozen producten beschikbaar. Heeft u uw waardebon nog niet ingewisseld? Doe dat dan snel! Er is nog € 237.498 beschikbaar aan budget vanuit het Rijk.

Gratis adviesgesprek energiecoach

Als huurder kunt u zich ook aanmelden voor een gratis advies van een energiecoach. Energiecoaches zijn enthousiaste vrijwilligers uit de buurt. Zij adviseren hoe u uw energiegebruik kunt verlagen door praktische tips én energiebesparende producten cadeau te geven. Een energiecoach denkt met u mee wat voor uw woning of huishouden handig is. Tot nu toe hebben zich 44 huurders aangemeld voor een gratis adviesgesprek.

Werken aan een klimaatneutrale stad

Het verduurzamen van woningen is een belangrijk doel voor de gemeente. Wethouder Annette Baerveldt: ‘Zaanstad werkt aan een klimaatneutrale stad. Het verduurzamen van de Zaanse woningen helpt, want deze veroorzaken namelijk zo’n 25% van de CO²-uitstoot. Een energiezuinigere woning is goed voor het milieu én goed voor de portemonnee. Zaanstad wil dat iedereen mee kan doen aan de energietransitie. Ook als je zelf geen eigenaar van de woning bent, maar een woning huurt.’

Vragen of hulp nodig

Heeft u vragen? Bijvoorbeeld over de brief en de waardebon of over uw bestelde producten? Deze kunt u stellen via www.winstuitjewoning.nl/zaanstad, waar u gebruik kunt maken van de chathulp. Ook kunt u een e-mail sturen naar waardebon@winstuitjewoning.nl. Telefonisch kunt u terecht bij de helpdesk van Winst uit je Woning op telefoonnummer 023 583 69 36.

foto van radiatorfolie

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl