Waardebonnen voor Zaanse huurders om energie te besparen in woning

Waardebonnen voor Zaanse huurders om energie te besparen in woning


18 januari 2022
Het Rijk geeft subsidie om waardebonnen uit te keren aan Zaanse huurders. Alle Zaanse huurders krijgen een brief met een waardebon van € 80 euro voor energiebesparende producten. Huurders kunnen hiermee gratis producten aanschaffen, zoals radiatorfolie, LED-lampen en tochtstrips. Ook is het mogelijk om een energiecoach aan te vragen voor persoonlijk advies over energiebesparing aan huis. Eerder was deze regeling van het Rijk al beschikbaar voor woningeigenaren, nu dus ook voor huurders. 

Gemeente Zaanstad stuurt eind februari alle huurders een brief met daarin een persoonlijke code. Op www.winstuitjewoning.nl/zaanstad staan directe links naar webshops. Hier kunt u met de persoonlijke code uit de brief voor een bedrag van € 80,- spullen uitzoeken. Ook kunt u met de waardebon zelf producten kopen in andere winkels, zoals een bouwmarkt. U kunt dan met de bon het geld terugvragen via Winst uit je Woning. De waardebon is alleen geldig voor producten die op de productenlijst staan. Deze lijst staat ook op de website van Winst uit je Woning. 

Actie mogelijk gemaakt door het Rijk

Het budget voor de waardebonnen komt van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) vanuit de landelijke Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW). De gemeente kan met dit budget bewoners ondersteunen bij het reduceren van hun energiegebruik. Naast deze bijdrage, heeft Den Haag door de stijgende gasprijzen verdergaande financiële ondersteuning aangekondigd voor huishoudens met een laag inkomen. Het Rijk geeft binnenkort duidelijkheid over de besteding van deze gelden. De waardebonnen staan hier los van. 

Vragen of hulp nodig

Heeft u vragen? Deze kunt u stellen via www.winstuitjewoning.nl/zaanstad, waar u gebruik kunt maken van de chathulp. Ook kunt u een e-mail sturen naar waardebon@winstuitjewoning.nl. Telefonisch kunnen zij terecht bij de helpdesk van Winst uit je Woning op telefoonnummer 023 583 69 36.


foto van man die een ledlamp indraait

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl