Win een regenton!

Win een regenton!


3 februari 2020
Volgens het KNMI neemt het aantal dagen dagen dat zware neerslag in korte tijd valt, de laatste jaren toe. Ook in de Zaanstreek zullen we eraan moeten wennen dat bij hevige buien regenwater op straat blijft staan. U kunt een bijdrage leveren door bijvoorbeeld regenwater op te vangen. Daarom verloot de gemeente vier regentonnen als u het antwoord op de vraag weet: ‘Wanneer is sprake van een wolkbreuk?'

De gemeente doet er alles aan om wateroverlast te voorkomen. Dat doen we door onder andere wegen en plantsoenen zo in te richten, dat ze water af kunnen afvoeren en/of water tijdelijk op kunnen vangen. Met groen in de tuin in plaats van tegels zorgt u ervoor dat het water gemakkelijk weg kan lopen. Door ook een regenton te plaatsen vangt u bovendien water op, dat u kunt gebruiken voor uw tuin. En u ontlast meteen het riool.

Kans maken op een regenton van 200 liter? 

Wil u kans maken op een van de vier regentonnen? Vul dan hier het goede antwoord in op de vraag. Inzenden kan tot en met 11 februari. Winnaars krijgen persoonlijk bericht. 

De winactie is inmiddels verlopen.

Foto van een man bij een regenton

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl