Win hulp van een professionele hovenier

Win hulp van een professionele hovenier 


28 april 2022
Wilt u uw tuin of balkon vergroenen? En kunt u wel wat hulp gebruiken bij het maken van een coolspot of een vijver? Doe dan uiterlijk 15 mei mee met de ‘Win je watZr’ prijsvraag en maak kans op hulp van hovenier Bram Engberts, bekend van SBS6 tv-programma ‘Green Make Over’.

Met de winactie kunt u een watZr laten uitvoeren. Dit is een kleine slimme actie in uw tuin of balkon. Zoals het plaatsen van een regenton, tegels vervangen door planten of het maken van een moestuintje of vijvertje. Deze maatregelen gaan wateroverlast, watertekort en hittestress tegen en dragen bij aan een schoon riool. Het gaat dus niet om een complete tuinverbouwing of verplaatsen van grond. Meer voorbeelden van watZrs vind u op Wat kan ik watZren - Alle WatZrs op een rij - WatZr je mee?

Zo doet u mee

U kunt meedoen met de winactie via www.watzr.nl/prijsvraag. Beschrijf kort welke watZr u wilt in uw tuin. Ook kunt u een foto toevoegen, maar dat hoeft niet. Meedoen kan tot en met 15 mei 2022. Van alle inzendingen worden 4 watZr-ideeën geselecteerd en uitgevoerd.

Aandacht voor je tuin

Gemeente Zaanstad werkt mee aan de watZr-campagne om samen met inwoners de overlast van extreem weer tegen te gaan. Met het thema ‘Aandacht voor je tuin’ lees je tips en informatie wat je zelf kan doen. Wist je dat een groene voortuin belangrijk is dan je achtertuin? De straat is namelijk dé plek waar we wateroverlast en hittestress het meest ervaren.

Zelf ook aan de slag!

Heeft u niet gewonnen? Niet getreurd, ga gewoon zelf aan de slag! Zo kunt u nu met de regentonnensubsidie van gemeente Zaanstad 80 euro terugkrijgen na aankoop van een regenton. Op buitengewoon.zaanstad.nl/regentonnen leest u hier meer over en vindt u een instructie over hoe u zelf de regenton kunt installeren. Daarnaast doet Zaanstad dit jaar weer mee aan het NK Tegelwippen. Dus doet u mee en vervangt u tegels door groen? Maak er dan een foto van en geef het aantal tegels door via nk-tegelwippen.nl.

foto van een groene tuin

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl