Zaanstad wil materialen hergebruiken

Zaanstad wil materialen dependance OBS Octant hergebruiken

6 juli 2021
De gemeente gaat de tijdelijke dependance van basisschool Octant in Assendelft de komende maanden demonteren. Het gebouw is niet langer nodig, alle leerlingen passen na de zomervakantie weer in de verbouwde hoofdlocatie. Veel onderdelen van de dependance zijn nog van goede kwaliteit. De gemeente is eigenaar van het gebouw en wil zoveel mogelijk van het pand hergebruiken, zoals de kozijnen, het glas, de frames en het dak.

Hergebruik materialen

Het plan is het te (her)gebruiken voor het nieuwe bezoekerscentrum van het Zaans Natuur en Milieu Centrum. Het doel is 70 tot 80% hergebruik te halen. Hierdoor zijn er minder nieuwe grondstoffen en materialen nodig bij de bouw van het nieuwe bezoekerscentrum in Zaandam. Dit past bij de ambities van de stad om klimaatneutraal en circulair te worden. Lees ookhet artikel dat het Noord-Hollands Dagblad hierover schreef: Schoolgebouw Assendelft verhuist naar Zaandam.

Zelf ook bouw of verbouwplannen?

Kijk eens op Marktplaats voor bijvoorbeeld een tweedehands raamkozijn met glas of een (tuin)deur. Goed voor de portemonnee en het milieu.

Foto met dependance van basisschool Octant in AssendelftOp de foto de dependance van basisschool Octant in Assendelft

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl