Zo bespaart u energie in uw huurwoning

Zo bespaart u energie in uw huurwoning

Energiecoach komt graag bij u langs


24 februari 2020

De heer en mevrouw De Rooij willen graag in de huurwoning het energieverbruik aanpakken. Met welke maatregelen kunnen zij de energierekeningen verlagen? Ze schakelden de hulp in van een Energiecoach. Een Energiecoach gaat bij huurders thuis langs om advies te geven over energiebesparing en mogelijkheden om de woning met kleine maatregelen te verduurzamen.

‘Het was een prettig gesprek’, vindt het echtpaar De Rooij. ‘We namen onze woning door en de Energiecoach vertelde ons hoe we in onze woning meer energie kunnen besparen. We kregen een waterbesparende douchekop, isolatiefolie voor achter de verwarming en een energiezuinige schakelaar.’ Het liefst zouden ze ook grote maatregelen nemen. ‘We willen de ramen vervangen en de woning beter isoleren. En de CV-ketel vernieuwen zou ook erg helpen. Maar daarvoor zijn we afhankelijk van de woningbouwvereniging.’

2500 huurwoningen verduurzamen

Net zoals de familie De Rooij zijn huurders vaak afhankelijk van de verhuurder als het gaat om grote duurzame maatregelen voor hun woning. Zoals nieuwe ramen, zonnepanelen of zelfs van het gas af gaan. Tegenwoordig worden huurwoningen steeds duurzamer gebouwd. Over de bestaande huurwoningen hebben gemeente, woningcorporaties en huurdersorganisaties ook afspraken gemaakt. De komende vier jaar worden in Zaanstad 2500 bestaande huurwoningen verduurzaamd. Dat staat in de Samenwerkingsovereenkomst 2020-2024.

Maak ook een afspraak met een Energiecoach

Heeft u ook een huurwoning en zou u graag eens advies willen over hoe u energie kunt besparen? Via de website www.wooninfo.nl/energiecoach kunt u gratis een bezoek aanvragen.

Foto van coaches

Foto van radiatorfolie


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl