Samenwerking

Samenwerking en betrekken van de stad


2021-2022

Na de klimaattafel sessies van vorige jaren hebben we gerichte vervolg overleggen met partijen uit de stad. We delen daarin kennis en inspirerende voorbeelden en maken nieuwe afspraken over een duurzame stad. In twee webinars gaven we informatie over de energie transitie in Zaanstad. Er was een online bijpraat- en inspiratiesessie, speciaal voor inwoners, over verduurzaming.  

2020

Door corona werden de fysieke klimaattafels uitgesteld en deden we een online consultatie.  De tweede ronde klimaattafels was een online ronde, voor specifieke doelgroepen. De indeling van de tafels veranderde. Er werden tafels samengevoegd of de onderwerpen werden meegenomen in de andere tafels. Op veler verzoek kwam er een nieuwe tafel bij, voor Klimaatadaptatie, Groen en Biodiversiteit. De input van de klimaattafels en de consultatie is verwerkt in Zaans Klimaatakkoord 2.0 (2021).

2019 

In 2019 was de eerste ronde van zes klimaattafels; Bedrijven, Wonen, Mobiliteit, Maatschappelijke organisaties, Industrie en Gemeente. Er werd zoveel mogelijk input opgehaald voor het Zaans Klimaatakkoord 1.0 ( 2019).

Meer informatie, tips of ideeën 

Wil je meer weten over eerdere sessies? Neem contact met ons op, via de mail: nieuwzaansklimaat@zaanstad.nl. We volgen de duurzame ontwikkelingen in de stad en nemen die mee in het Zaans Klimaatakkoord. Heb jij ook input of ideeën voor het Zaans Klimaatakkoord of wil je meer informatie? Dan kun je ons ook een mail sturen!

Hieronder lees je meer over wat de afgelopen jaren gedaan hebben en vind je verschillende documenten.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl