Subsidies en advies  voor verduurzamen

Wat kan ik doen?

Ik ben woningeigenaar


Voordelig zonnepanelen en isolatie met collectieve inkoopactie

Zaanstad organiseert weer een inkoopactie samen met ‘Winst Uit Je Woning’. Als woningeigenaar kunt u door mee te doen voordelig zonnepanelen aanschaffen en laten plaatsen. Ook kunt u uw huis isoleren met vloer- en spouwmuurisolatie en isolatieglas en een hybride waterpompen aanschaffen. Het bouwjaar van de woning is bepalend voor het type maatregelen dat u per brief krijgt aangeboden.

Meer over de inkoopactie

Subsidie  voor duurzame energie (ISDE)

Bent u eigenaar van een koopwoning en is deze woning uw hoofdverblijf? Dan kunt u gebruiken maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Dat kan met een investering in een warmtepomp, zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet en met 5 typen isolatiemaatregelen. Bekijk de voorwaarden en het stappenplan.

De Investeringssubsidie duurzame energie

Advies over verduurzamen

Weet u niet zo goed waar u kunt beginnen? Of zoekt u naar informatie over verschillende maatregelen voor het verduurzamen van uw huis? Het Duurzaam Bouwloket is beschikbaar voor allerlei informatie voor woningeigenaren die willen verduurzamen.

Duurzaam Bouwloket

Advies  over funderingsproblemen

Heeft u funderingsproblemen? Of bent u juist benieuwd naar de status van uw funderingen? Neem dan eens vrijblijvend contact op met het Funderingsloket.

Funderingsloket


Ik ben huurder


Handige tips van de Rijksoverheid

Als huurder bent u soms afhankelijk van een verhuurder bij het verduurzamen van je woning. Maar u kunt zelf ook maatregelen nemen. Op de website van de Rijksoverheid vindt u een lijst met handige tips

Energie besparen in mijn huurwoning

Persoonlijk advies en begeleiding

Wilt u weten op welke manier u met handige tips en kleine maatregelen energiezuiniger, maar toch comfortabel kunt wonen? U kunt een gratis bezoek van een Energiecoach aanvragen. Samen kijkt u dan naar het energieverbruik van uw woning. Ook krijgt u gratis handige bespaarproducten. Zoals ledverlichting, radiatorfolie, tochtband of een waterbesparende douchekop. 

Meer over Energiecoaches


Ik ben ondernemer


Advies bij speciaal ondernemersloket

In een onderneming speelt duurzaamheid ook een steeds grotere rol. Hoe zorgt u ervoor dat uw onderneming toekomstbestendig is? Bij het loket klimaat en duurzaamheid van het Adviesteam van de Kamer van Koophandel kunt u terecht met al uw duurzame ondernemersvragen.

Loket klimaat en duurzaamheid van de KvK

Subsidie verduurzamen bedrijventerreinen

De Provincie Noord-Holland stelt 10 miljoen euro beschikbaar voor het verbeteren van de kwaliteit van van bestaande bedrijventerreinen en winkelgebieden. Projecten waarin veel duurzaamheidsmaatregelen zijn opgenomen, maken grote kans op een subsidie. Zoals vermindering van uitstoot van CO2 en/of stikstof en maatregelen voor hergebruik van afval.

Meer over de subsidie voor bedrijventerreinen

Subsidie voor circulaire projecten

Wilt u samen met andere ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (mkb) een circulair product of dienst ontwerpen? Of uw processen of businessmodel circulair organiseren? Ter ondersteuning kunt u hiervoor de subsidie Circulaire ketenprojecten aanvragen. 

De subsidie Circulaire ketenprojecten

Meer mogelijkheden voor circulair ondernemen en duurzaam bouwen

De Milieulijst 2021 is gepubliceerd. Hierin staat onder andere dat er meer mogelijkheden zijn om circulair te ondernemen en duurzamer te bouwen. Dit kan door middel van  de fiscale regelingen Milieu-investeringsaftrek en de Willekeurige afschrijving Milieu-investeringen (MIA\Vamil).

Bekijk de regelingen

Meer subsidies


Subsidie elektrische personenauto's particulieren (SEPP)

Wanneer u als particulier een nieuwe of gebruikte elektrische auto koopt kunt u vanaf 1 juli 2020 subsidie krijgen. Het maakt niet uit of u een nieuwe (4000 euro) of gebruikte (2000 euro) elektrische auto koopt. De subsidie Elektrische personenauto’s particulieren (SEPP) geldt ook voor particulieren die privé een elektrische auto willen leasen.

Meer over de SEPP
Subsidieregeling voor energiecoöperaties

De nieuwe subsidieregeling voor energiecoöperaties zal naar verwachting begin 2021 worden gepubliceerd. Vanaf april 2021 kan de subsidie dan worden aangevraagd. Met deze nieuwe regeling worden energiecoöperaties, oftewel samenwerkende burgers die in hun eigen leefomgeving willen werken aan verduurzaming, gestimuleerd om in hun directe omgeving een hernieuwbare energieproject op te zetten waarvan de opbrengsten worden gedeeld.

Meer over de subsidieregeling voor energiecoöperatiesAdvies en begeleiding voor maatschappelijk vastgoedeigenaren

Ruim 2.000 kleine maatschappelijk vastgoedeigenaren kunnen vanaf 2021 bij hun provincie aankloppen voor advies en begeleiding bij het verduurzamen. Alle 12 provincies maken gebruik van de overheidssteun om een ontzorgingsprogramma op te zetten.

Meer over het ontzorgingsprogramma voor vastgoedeigenaren

Lening voor duurzaamheidsprojecten

Heeft u geld nodig voor een duurzaamheidsproject in Zaanstad? Dan kunt u ook een lening krijgen via de gemeente Zaanstad.  U kunt de Stimuleringslening Duurzaamheid aanvragen. Deze heeft een omvang van tussen de € 10.000 - € 200.000. De huidige rente voor deze lening is 2%, deze rente kan afhankelijk van ontwikkelingen in de markt worden aangepast. 

Meer over de verordening en de  eisen en voorwaarden

Subsidie voor duurzaamheidsinitiatieven burgercollectieven Noord-Holland 2021

Heeft uw vereniging, coöperatie of stichting geld nodig voor een project met als doel om te verduurzamen? U kunt  tot maximaal 10.000 euro subsidie krijgen. Bijvoorbeeld voor zaalverhuur voor een informatiebijeenkomst, inhuur van deskundigen, apparatuur en trainingen.

Meer over deze subsidie voor duurzaamheidsinitiatieven door burgercollectieven

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl