Subsidies en advies  voor verduurzamen

Wat kan ik doen?

Ik heb een koopwoning of huurwoning

Wilt u uw woning verduurzamen? We hebben de regelingen, adviezen en tips voor u op een rijtje gezet. En wilt u uw tuin of balkon vergroenen? Ook daar hebben we diverse acties en tips voor!

Huis verduurzamen en vergroenen


Ik ben ondernemer

Wilt u uw onderneming verduurzamen? Er zijn diverse mogelijkheden beschikbaar. Benieuwd naar welke maatregelen en subsidies er zijn? Er waar u advies kunt krijgen? Kijk op ondernemen.zaanstad.nl voor meer informatie. 

Verduurzamen voor ondernemers


Meer subsidies

Subsidieregeling voor energiecoöperaties

De nieuwe subsidieregeling voor energiecoöperaties zal naar verwachting begin 2021 worden gepubliceerd. Vanaf april 2021 kan de subsidie dan worden aangevraagd. Met deze nieuwe regeling worden energiecoöperaties, oftewel samenwerkende burgers die in hun eigen leefomgeving willen werken aan verduurzaming, gestimuleerd om in hun directe omgeving een hernieuwbare energieproject op te zetten waarvan de opbrengsten worden gedeeld.

Meer over de subsidieregeling voor energiecoöperatiesAdvies en begeleiding voor maatschappelijk vastgoedeigenaren

Ruim 2.000 kleine maatschappelijk vastgoedeigenaren kunnen vanaf 2021 bij hun provincie aankloppen voor advies en begeleiding bij het verduurzamen. Alle 12 provincies maken gebruik van de overheidssteun om een ontzorgingsprogramma op te zetten.

Meer over het ontzorgingsprogramma voor vastgoedeigenaren
Lening voor duurzaamheidsprojecten

Heeft u geld nodig voor een duurzaamheidsproject in Zaanstad? Dan kunt u ook een lening krijgen via de gemeente Zaanstad.  U kunt de Stimuleringslening Duurzaamheid aanvragen. Deze heeft een omvang van tussen de € 10.000 - € 200.000. De huidige rente voor deze lening is 2%, deze rente kan afhankelijk van ontwikkelingen in de markt worden aangepast. 

Meer over de verordening en de  eisen en voorwaarden
Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl