Subsidies en advies  voor verduurzamen

Wat kan ik doen?

Ik ben woningeigenaar


Financiering subsidie van gemeente

Met de Zaanse  Stappensubsidie kunt u een subsidie aanvragen voor vloerverwarming en schuimbeton in combinatie met funderingsherstel.

Stappensubsidie

Financiering voor isolatie van Rijksoverheid

Ook via de Rijksoverheid kunt u subsidie krijgen. Met de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) kunt u uw woning energiezuiniger maken met isolatie. Ook VvE's kunnen hier subsidie voor krijgen. En met de Energiebespaarlening kunnen u én een VvE voor deze investeringen ook boetevrij en tegen lage rente lenen. 

Subsidie voor isolatie van de Rijksoverheid

Subsidie  voor duurzame energie (ISDE)

Wilt u voor uw huis een warmtepomp of zonneboiler kopen? Kijk dan of u gebruik kunt maken van de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Daarmee krijgt u een deel van de kosten terug, nadat u het apparaat gekocht heeft. Zo kunt u uw huis duurzaam verwarmen tegen lagere kosten. 

De Investeringssubsidie duurzame energie

Advies over verduurzamen

Weet u niet zo goed waar u kunt beginnen? Of zoekt u naar informatie over verschillende maatregelen voor het verduurzamen van uw huis? Het Duurzaam Bouwloket is beschikbaar voor allerlei informatie voor woningeigenaren die willen verduurzamen.

Duurzaam Bouwloket

Advies  over funderingsproblemen

Heeft u funderingsproblemen? Of bent u juist benieuwd naar de status van uw funderingen? Neem dan eens vrijblijvend contact op met het Funderingsloket.

Funderingsloket
Ik ben huurder


Handige tips van de Rijksoverheid

Als huurder bent u soms afhankelijk van een verhuurder bij het verduurzamen van je woning. Maar u kunt zelf ook maatregelen nemen. Op de website van de Rijksoverheid vindt u een lijst met handige tips

Energie besparen in mijn huurwoning

Persoonlijk advies en begeleiding

Wilt u weten op welke manier u met handige tips en kleine maatregelen energiezuiniger, maar toch comfortabel kunt wonen? U kunt een gratis bezoek van een Energiecoach aanvragen. Samen kijkt u dan naar het energieverbruik van uw woning. Ook krijgt u gratis handige bespaarproducten. Zoals ledverlichting, radiatorfolie, tochtband of een waterbesparende douchekop. 

Meer over Energiecoaches
Ik ben ondernemer


Advies bij speciaal ondernemersloket

In een onderneming speelt duurzaamheid ook een steeds grotere rol. Hoe zorgt u ervoor dat uw onderneming toekomstbestendig is? Bij het loket klimaat en duurzaamheid van het Adviesteam van de Kamer van Koophandel kunt u terecht met al uw duurzame ondernemersvragen.

Loket klimaat en duurzaamheid van de KvK

Subsidie verduurzamen bedrijventerreinen

De Provincie Noord-Holland stelt 10 miljoen euro beschikbaar voor het verbeteren van de kwaliteit van van bestaande bedrijventerreinen en winkelgebieden. Projecten waarin veel duurzaamheidsmaatregelen zijn opgenomen, maken grote kans op een subsidie. Zoals vermindering van uitstoot van CO2 en/of stikstof en maatregelen voor hergebruik van afval.

Meer over de subsidie voor bedrijventerreinen

Subsidie voor circulaire projecten

Wilt u samen met andere ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (mkb) een circulair product of dienst ontwerpen? Of uw processen of businessmodel circulair organiseren? Ter ondersteuning kunt u hiervoor de subsidie Circulaire ketenprojecten aanvragen. 

De subsidie Circulaire ketenprojecten
Meer subsidies


Subsidie elektrische personenauto's particulieren (SEPP)

Wanneer u als particulier een nieuwe of gebruikte elektrische auto koopt kunt u vanaf 1 juli 2020 subsidie krijgen. Het maakt niet uit of u een nieuwe (4000 euro) of gebruikte (2000 euro) elektrische auto koopt. De subsidie Elektrische personenauto’s particulieren (SEPP) geldt ook voor particulieren die privé een elektrische auto willen leasen.

Meer over de SEPP
Subsidieregeling voor energiecoöperaties

De nieuwe subsidieregeling voor energiecoöperaties zal naar verwachting begin 2021 worden gepubliceerd. Vanaf april 2021 kan de subsidie dan worden aangevraagd. Met deze nieuwe regeling worden energiecoöperaties, oftewel samenwerkende burgers die in hun eigen leefomgeving willen werken aan verduurzaming, gestimuleerd om in hun directe omgeving een hernieuwbare energieproject op te zetten waarvan de opbrengsten worden gedeeld.

Meer over de subsidieregeling voor energiecoöperaties

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl