Subsidies en advies  voor verduurzamen

Wat kan ik doen?

Ik ben woningeigenaar


Subsidie  voor duurzame energie (ISDE)

Bent u eigenaar van een koopwoning en is deze woning uw hoofdverblijf? Dan kunt u gebruiken maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Dat kan met een investering in een warmtepomp, zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet en met 5 typen isolatiemaatregelen. Bekijk de voorwaarden en het stappenplan.

De Investeringssubsidie duurzame energie

Advies over verduurzamen

Weet u niet zo goed waar u kunt beginnen? Of zoekt u naar informatie over verschillende maatregelen voor het verduurzamen van uw huis? Het Duurzaam Bouwloket is beschikbaar voor allerlei informatie voor woningeigenaren die willen verduurzamen.

Duurzaam Bouwloket

Advies  over funderingsproblemen

Heeft u funderingsproblemen? Of bent u juist benieuwd naar de status van uw funderingen? Neem dan eens vrijblijvend contact op met het Funderingsloket.

Funderingsloket


Ik ben huurder


Handige tips van de Rijksoverheid

Als huurder bent u soms afhankelijk van een verhuurder bij het verduurzamen van je woning. Maar u kunt zelf ook maatregelen nemen. Op de website van de Rijksoverheid vindt u een lijst met handige tips

Energie besparen in mijn huurwoning

Persoonlijk advies en begeleiding

Wilt u weten op welke manier u met handige tips en kleine maatregelen energiezuiniger, maar toch comfortabel kunt wonen? U kunt een gratis bezoek van een Energiecoach aanvragen. Samen kijkt u dan naar het energieverbruik van uw woning. Ook krijgt u gratis handige bespaarproducten. Zoals ledverlichting, radiatorfolie, tochtband of een waterbesparende douchekop. 

Meer over Energiecoaches


Ik ben ondernemer


Wilt u uw onderneming verduurzamen? Er zijn diverse mogelijkheden beschikbaar. Benieuwd naar welke maatregelen en subsidies er zijn? Er waar u advies kunt krijgen? Kijk op ondernemen.zaanstad.nl voor meer informatie. 

Verduurzamen voor ondernemers

Meer subsidies


Subsidie elektrische personenauto's particulieren (SEPP)

Wanneer u als particulier een nieuwe of gebruikte elektrische auto koopt kunt u vanaf 1 juli 2020 subsidie krijgen. Het maakt niet uit of u een nieuwe (4000 euro) of gebruikte (2000 euro) elektrische auto koopt. De subsidie Elektrische personenauto’s particulieren (SEPP) geldt ook voor particulieren die privé een elektrische auto willen leasen.

Meer over de SEPP
Subsidieregeling voor energiecoöperaties

De nieuwe subsidieregeling voor energiecoöperaties zal naar verwachting begin 2021 worden gepubliceerd. Vanaf april 2021 kan de subsidie dan worden aangevraagd. Met deze nieuwe regeling worden energiecoöperaties, oftewel samenwerkende burgers die in hun eigen leefomgeving willen werken aan verduurzaming, gestimuleerd om in hun directe omgeving een hernieuwbare energieproject op te zetten waarvan de opbrengsten worden gedeeld.

Meer over de subsidieregeling voor energiecoöperatiesAdvies en begeleiding voor maatschappelijk vastgoedeigenaren

Ruim 2.000 kleine maatschappelijk vastgoedeigenaren kunnen vanaf 2021 bij hun provincie aankloppen voor advies en begeleiding bij het verduurzamen. Alle 12 provincies maken gebruik van de overheidssteun om een ontzorgingsprogramma op te zetten.

Meer over het ontzorgingsprogramma voor vastgoedeigenaren

Lening voor duurzaamheidsprojecten

Heeft u geld nodig voor een duurzaamheidsproject in Zaanstad? Dan kunt u ook een lening krijgen via de gemeente Zaanstad.  U kunt de Stimuleringslening Duurzaamheid aanvragen. Deze heeft een omvang van tussen de € 10.000 - € 200.000. De huidige rente voor deze lening is 2%, deze rente kan afhankelijk van ontwikkelingen in de markt worden aangepast. 

Meer over de verordening en de  eisen en voorwaarden

Subsidie voor duurzaamheidsinitiatieven burgercollectieven Noord-Holland 2021

Heeft uw vereniging, coöperatie of stichting geld nodig voor een project met als doel om te verduurzamen? U kunt  tot maximaal 10.000 euro subsidie krijgen. Bijvoorbeeld voor zaalverhuur voor een informatiebijeenkomst, inhuur van deskundigen, apparatuur en trainingen.

Meer over deze subsidie voor duurzaamheidsinitiatieven door burgercollectieven

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl