ArtZaanstad exposeert nieuwe producten van bestaand materiaal

ArtZaanstad exposeert nieuwe producten van bestaand materiaal


11 februari 2022
Van reststromen van Zaanse bedrijven nieuwe producten maken? Leerlingen van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) gingen die uitdaging aan. Zij deden mee aan de Circular Furniture Challenge van de Green Business Club Zaanstad. En u kunt deze circulaire designs nu bekijken! Tot en met 26 februari is de expositie te zien bij Artzaanstad op het Hembrugterrein. Laat u verrassen en doe inspiratie op!

Maar liefst 15 nieuwe producten kunt u komen bekijken als onderdeel van de expositie. De producten zijn gemaakt van bestaande materialen die zijn hergebruikt. In 2021 gingen de leerlingen van het HMC aan de slag met de reststromen van Zaanse bedrijven Forbo Flooring, THE EYDEN BERG en GZofficeXperience Zoals (linoleum) vloeren en oude bedrijfskleding. 

Wethouder Duurzaamheid Annette Baerveldt was vandaag bij de opening van de expositie: ‘De makers van deze prachtige objecten laten zien wat er allemaal mogelijk is zonder nieuwe primaire grondstoffen te gebruiken. Van reststromen en afval kun je de mooiste dingen maken.’

Circular Challenge breidt uit in 2022

Dit jaar wil de Green Business Club de Circular Challenge uitbreiden. Zo willen we meer stromen verzamelen bij verschillende Zaanse bedrijven. Daarnaast willen ze de challenge voor iedereen openstellen. Voor ondernemers, kunstenaars en iedereen die nieuwe (gebruikers)voorwerpen wil maken van de verzamelde reststromen.

Meer informatie vindt u op greenbusinessclub.nl/zaanstad.

foto van de expositie

foto van de expositie

foto van de expositieHoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl