Samen tegen voedselverspilling

Samen tegen voedselverspilling


14 september
In Nederland gooien we zo’n 34 kilo eten per persoon weg per jaar. Zonde! Voordat het eten op tafel staat is er al veel energie in gestoken, energie die de aarde opwarmt. Doet u mee met de Verspillingsvrije Week van 12 tot en met 18 september? Op samentegenvoedselverspilling.nl staan tips om verspilling tegen te gaan. We geven er hier alvast een paar weg.

Eten over? Maak er uw volgende maaltijd mee. In de app Slim Koken geeft het Voedingscentrum allerlei leuke recepten. Of kijk op www.voedingscentrum.nl/bewaarwijzer. Wist u dat u appels en druiven in de koelkast langer kunt bewaren, maar tomaten, komkommers en paprika’s juist niet? Als geheugensteuntje kunt u deze week gratis een bewaarsticker voor in uw koelkast ophalen in het stadhuis bij de balie. Op=op!

Handige sites

Een andere app is Too Good To Go. Voor een klein bedragje reserveert u een tas met producten bij een winkel. Zoals brood van gisteren bij de bakker, of een tas met producten die nog net niet over de houdbaarheidsdatum zijn. Via www.thuisgekookt.nl kunt u anderen maaltijden aanbieden, bijvoorbeeld als u te veel hebt gekookt. En wilt u juist graag een maaltijd, dan kunt u op de site zien waar in uw buurt iemand iets aanbiedt. Er zijn ook buurtinitiatieven: vrijwilligers die gratis of voor een klein bedrag voor medebewoners koken. Het wijkteam bij u in de buurt kan u daar meer over vertellen. Kijk op www.swtzaanstad.nl.

foto van iemand die kookt

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl