Swip Swap: app voor ruilen sintcadeautjes

Swip Swap: app voor ruilen sintcadeautjes


23 november 2021
Maar liefst tweederde van al het speelgoed verdwijnt bijna ongebruikt in de kast, terwijl wel weer nieuw speelgoed wordt gekocht. Of je nou een grote of een kleine knip hebt: zonde! Speciaal voor Sinterklaas komt de app Swip Swap met de Recycle Sint. Hiermee kunt u speelgoed waarop uw kind uitgekeken is, ruilen voor ander speelgoed. Duurzaam en voordelig!

Wethouder Duurzaamheid Annette Baerveldt koopt haar decembercadeaus ook op een duurzame manier. ‘Duurzaam inkopen wordt steeds makkelijker gemaakt. Naast de kringloopwinkels zijn er ook apps die het voor inwoners makkelijker maken om spullen een tweede leven te geven. Goed voor het milieu en voor de portemonnee!’


App of kringloop

Swip Swap gebruiken kan het hele jaar door. Download de app in de App Store of kijk voor meer informatie op www.swipswap.nl. Bij kringloopwinkels zoals Het Goed en Noppes kunt u ook oud speelgoed en andere spullen brengen. En natuurlijk zelf duurzaam cadeautjes kopen!


Tip: Speelgoed kinderkledingbank Zaanstreek doet ook aan recyclen. Hier kunt u gratis speelgoed en kinderkleding uitzoeken als u niet veel te besteden heeft.


foto van wethouder Annette BaerveldtWethouder Annette Baerveldt in de kringloopwinkel

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl