Ga naar het Repair Café!

Waardeer het, repareer het

Ga naar een Repair Café!


Komt u tijdens uw voorjaarsschoonmaak kapotte spullen tegen? Repareer het! Er zijn maar liefst vijf Repair Café’s in Zaanstad. U kunt er terecht om spullen te laten repareren. Van een kapotte lamp of stofzuiger tot een aanlopend wieltje van uw rollator: de vrijwilligers staan voor uw klaar. Hieronder leest u waar en wanneer u binnen kunt lopen.

Wist u dat we in Nederland de grootste CO2-uitstoot veroorzaken met het kopen van spullen? Laat daarom vaker je spullen maken of ga voor tweedehands. Op zoek naar tips en trucs om zelf iets te repareren? Kijk dan op www.repaircafe.org. Mocht uw apparaat echt niet meer te repareren zijn, breng het dan naar het afvalbrengstation. 

  • Repair Café Zaandijk, De Boed, Willem Dreeslaan 1. Elke zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur
  • Repair Cafe in De Bloesem, Vinkenstraat 2 in Wormerveer. Elke eerste en derde vrijdag van de maand, van 13.00 tot 16.00 uur. 
  • Repair Café Wormerveer-West (naast Krommenie), De Groote Weiver, Industrieweg 1a (achter). Elke derde woensdag van de maand, van 13.30 tot 16.00 uur.
  • Repair Café Koog aan de Zaan, Het BrandtWeer, Breestraat 110. Elke tweede zaterdag van de maand.
  • Repair Café Zaandam, Kinderboerderij Darwinpark, De Weer 31. Elke derde vrijdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur.

Is het apparaat niet meer te repareren? 

Meestal zijn de spullen zijn nog van waarde, ondanks dat ze kapot zijn. De grondstoffen van de spullen kunnen dan nog worden gerecycled. Breng ze daarom naar de winkel waar u het heeft gekocht of een soortgelijk nieuw apparaat gaat kopen of de bouwmarkt of supermarkt. Hier worden diverse kapotte spullen ingezameld. Soms ontvangt u zelfs korting als u bijvoorbeeld uw oude pan, oude koffiezetapparaat of oude laptop naar de winkel brengt. U kunt ook nog bij het afvalbrengstation terecht. 

Benieuwd hoe het eraan toe gaat bij een Repair Café? Amsterdam Informeert nam een kijkje bij een van de twintig Repair Café's in Amsterdam en maakte er een video over: Minder afval dankzij Repair Cafés: 'In principe proberen we alles te repareren' - AT5 

foto van een Repair Café

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl