Deelvervoer

Gepubliceerd op 8 maart 2023
Afbeelding

Deelvervoer houdt in dat je op het moment dat je het nodig hebt een auto, fiets, scooter of ander voertuig huurt. Dit is niet alleen efficiënter, maar ook duurzamer en vaak nog goedkoper dan het hebben van je eigen vervoersmiddel.

In veel steden zijn er verschillende aanbieders van deelvervoer. Zo heb je bijvoorbeeld Greenwheels en Mywheels voor auto's en Flickbike voor fietsen. Door gebruik te maken van deze deelvervoerders hoef je geen eigen vervoersmiddel aan te schaffen en kun je toch overal naartoe gaan.

Maar waarom zou je eigenlijk gebruik maken van deelvervoer? Door het delen van voertuigen zorgen we namelijk voor minder auto's op de weg en dus ook voor minder CO2-uitstoot. Dit draagt bij aan een duurzamere wereld en dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Daarnaast is het ook nog eens heel handig. Stel je voor dat je af en toe een auto nodig hebt, bijvoorbeeld voor een verhuizing of een dagje weg. Dan hoef je niet altijd je eigen auto te hebben, maar kun je er gewoon eentje huren op het moment dat je hem nodig hebt.

Het gebruik van deelvervoer is niet alleen handig en duurzaam, het is ook nog eens hartstikke leuk! Je kunt op deze manier op een hele andere manier de stad en omgeving ontdekken. En het is natuurlijk altijd leuk om een ritje te maken op een scooter of in een auto.

Kortom, maak gebruik van deelvervoer in jouw stad en draag bij aan een duurzamere wereld. En wie weet ontdek je onderweg nog wel wat nieuwe hotspots in de stad. Check dus snel welke aanbieders van deelvervoer er bij jou in de buurt zijn en maak gebruik van deze handige en leuke service.

Zaandam biedt verschillende mogelijkheden voor deelvervoer. Hieronder vind je een overzicht van de aanbieders en hun diensten:

  1. Greenwheels: Greenwheels is een aanbieder van deelauto's en biedt verschillende auto's aan in Zaandam. Je kunt een auto reserveren voor een paar uur of voor een hele dag. Je kunt de auto's vinden op verschillende locaties in Zaandam en de sleutel krijg je toegestuurd via een app.
  2. Mywheels: Mywheels is een aanbieder van deelauto's en biedt verschillende auto's aan in Zaandam. Je kunt een auto reserveren voor een paar uur of voor een hele dag. Je kunt de auto's vinden op verschillende locaties in Zaandam en de sleutel krijg je toegestuurd via een app.
  3. FlickBike: FlickBike biedt deelmobielen aan, waaronder fietsen en e-bikes. Deze kun je in Zaandam op verschillende locaties vinden. Je kunt de fietsen ontgrendelen en vergrendelen met de FlickBike-app en betalen gaat ook via de app.
  4. Donkey Republic: Donkey Republic biedt deelmobielen aan, waaronder fietsen en e-bikes. Deze kun je in Zaandam op verschillende locaties vinden. Je kunt de fietsen ontgrendelen en vergrendelen met de Donkey Republic-app en betalen gaat ook via de app.
  5. GO Sharing: GO Sharing biedt deelmobielen aan, waaronder e-scooters en e-bikes. Deze kun je in Zaandam op verschillende locaties vinden. Je kunt de voertuigen ontgrendelen en vergrendelen met de GO Sharing-app en betalen gaat ook via de app.
  6. Swapfiets: Swapfiets biedt fietsen aan die je voor een vast bedrag per maand kunt huren. Als er iets kapot gaat aan de fiets, wordt dit gratis gerepareerd. Je kunt de fietsen in Zaandam vinden en je kunt je abonneren via de website van Swapfiets


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl