Nieuws

Autodelen in Zaanstad uitgebreid door populariteit

Gepubliceerd op 15 mei 2023
Afbeelding

Wist u dat auto’s 95% van de tijd geparkeerd staan? Deelauto’s worden steeds populairder, ook in Zaanstad. Om aan deze groeiende vraag te voldoen, breidt MyWheels haar aanbod in Zaanstad uit met tien auto’s. De gemeente is overtuigd van de voordelen: minder auto’s, betere luchtkwaliteit en minder parkeerdruk. Deze nieuwe elektrische auto’s zijn nu ook in buurten te vinden waar ze eerder niet beschikbaar waren. Zoals in Koog aan de Zaan en bij het station van Krommenie-Assendelft.

Door een auto te delen houden we meer plekken over in de openbare ruimte. Ook scheelt dit u de vaak hoge lasten van een eigen auto’, vertelt wethouder Mobiliteit Gerard Slegers. Slegers is enthousiast over de komst van meer deelauto’s in Zaanstad. ‘Het is goed voor de bereikbaarheid van de stad. En omdat de auto’s uitstootvrij zijn is het ook goed voor de luchtkwaliteit.’

 

Autodelen steeds makkelijker

De teller in Zaanstad staat nu op 26 deelauto’s; 10 van Greenwheels en 16 van MyWheels, Daarnaast worden er auto’s onderling gedeeld via SnappCar. Door het uitgebreidere aanbod is het steeds makkelijker om op loopafstand een deelauto te pakken. Ook zakelijk gebruik wordt hierdoor interessant, omdat het deelaanbod in de buurt van winkels en kantoren toeneemt. Een eigen auto in Zaandam hebben, is daardoor steeds minder noodzakelijk. MyWheels draagt daarmee bij aan een leefbare stad, en daar zijn we trots op. ‘In Zaandam gebruiken inmiddels zoveel mensen deelauto’s, dat het aanbod echt te laag was. Door fors uit te breiden, hopen we autodelen voor nog meer inwoners van Zaandam aantrekkelijk te maken’, aldus Dani Sprecher, van MyWheels.


Heeft u nog geen deelauto bij u in de buurt zien staan? Dan kunt u dit melden via MyWheels.nl/auto-aanvragen.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl