Nieuws

Vier op 22 april Earth Day samen met de Klimaatburgemeesters

Gepubliceerd op 8 april 2024
Afbeelding

Op 22 april staat de wereld stil bij Earth Day, een dag gewijd aan het bewustzijn van onze planeet en het belang van milieubescherming. In Zaandam wordt deze dag gevierd met een speciaal programma georganiseerd door de Zaanse klimaatburgemeesters. Dit evenement belooft een bijzondere gelegenheid te worden om samen te komen en actie te ondernemen voor een duurzamere toekomst.

Het programma vindt plaats op het Stadhuisplein in Zaandam, tussen 12:00 en 14:00 uur. Een tijd omringd door muziek, samenzijn en inspirerende activiteiten.

Om 12:00 uur precies, laten we onze dagelijkse bezigheden achter ons en verzamelen we ons op het plein voor het gemeentehuis. Onze focus ligt op het creëren van een veerkrachtige gemeenschap, gebaseerd op saamhorigheid, solidariteit en samenredzaamheid. Samen zijn wij het nieuwe verhaal, en we nodigen iedereen uit om deel te nemen.

Het doel? Het grote publiek bereiken en het 'social tipping point' versnellen. Terwijl 75% van de mensen zich zorgen maakt over het klimaat, voelen velen zich machteloos om verandering teweeg te brengen. Maar op deze dag laten we zien dat het anders kan. Doe mee en ervaar de kracht van collectieve actie!

Het voorlopige programma

  • 12:00 - Verzamelen en muziek
  • 12:10 - Welkomstwoord
  • 12:15 - Persconferentie door de Klimaatburgemeesters
  • 12:20 - Ritueel van Dankbaarheid aan de Aarde
  • 12:30 - Voordrachten van gedichten door de stadsdichter(s) en Jacob Spaander
  • 13:00 - Potluck Picknick
  • 14:00 - Zaai- en plantactie in de buurt
  • 15:00 - Afsluiting

Tijdens het programma zullen er ook diverse initiatieven zijn, zoals een kleding weggeefactie en een ruil van zaaigoed/stekjes ter ere van de Nationale Zaaidag. Daarnaast is er ruimte voor lokale inwoners en organisaties, zoals het duurzaamheidscafé, om meer informatie te verstrekken en betrokkenheid te tonen.

Meer informatie

Wil je meer weten over het evenement of wil je deelnemen als lokale organisatie? Neem dan contact op met de Klimaatburgemeesters Iris, Thomas, Mieke en Tamara via zaansklimaat@gmail.com.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl