Nieuws

Geslaagde cursusdagen voor het verduurzamen van Vereniging van Eigenaren

Gepubliceerd op 5 december 2023
Afbeelding

Afgelopen najaar heeft de Gemeente Zaanstad 3 cursusdagen georganiseerd voor het verduurzamen van VvE’s. 24 deelnemers, verspreid over 13 Verenigingen van eigenaren (VvE’s) deden enthousiast mee. Op de cursusdagen werden de deelnemers meegenomen door het hele proces van verduurzaming en wat daarbij komt kijken.

Op de 3 dagen werden de technische, juridische en procesmatige kanten van verduurzaming en het beheren van een VvE besproken: Welke technische mogelijkheden zijn er en hoe kom je hier achter? Hoe zit het juridisch geregeld en waar ben je als bestuur allemaal aan gebonden? En hoe pak je het proces aan en krijg je iedereen in je VvE mee?

Na afloop kregen alle deelnemende VvE’s een certificaat uitgereikt door Wethouder René Tuijn. Vol trots sprak hij de deelnemers toe en wenste ze veel succes . Verder gingen de VvE’s direct enthousiast met elkaar in gesprek over hoe ze van elkaar kunnen leren. Er was zelfs een overleg direct na afloop op de cursuslocatie.

Zelfs VvE belang, de stichting die de cursussen inhoudelijk voorziet, zei na afloop dat ze zelden zo gemotiveerde en enthousiaste groep hebben gezien. Al met al waren het 3 succesvolle dagen, waarin VvE’s meer inzicht en kennis hebben opgedaan over hoe zij hun verduurzaming kunnen aanpakken. 

Houd vooral onze informatiekanalen van de Gemeente Zaanstad in de gaten, want er komen nog meer cursussen aan!

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl