Nieuws

De Zaanse stoel van de Toekomst

Gepubliceerd op 12 juli 2023
Afbeelding

Wist u dat de Zaanse Toekomststoel is begonnen met een rondgang door de Zaanstreek?

De vier Zaanse klimaatburgemeesters (Iris Vogt, Mieke Pels, Thomas van Nus en Tamara Meerhoff) hebben eind mei de Zaanse Toekomststoel gelanceerd. De Toekomststoel is een gebruikte kinderstoel, die al twee generaties meegaat. De stoel wordt symbolisch aan tafels aangeschoven om bij gesprekken en beslissingen aandacht te hebben voor de toekomst. De jongeren van Local Heroes hebben de stoel startklaar gemaakt en als eerste hun naam op de stoel gezet.

De komende maanden gaat de stoel naar Zaanse organisaties, scholen en bedrijven. Aan de stoel hangt ook een boekje waarin boodschappen en wensen over het klimaat worden geschreven. Aan het eind van het jaar bieden de klimaatburgemeesters de stoel aan het college van B&W en de gemeenteraad van Zaanstad aan, met als intentie een vaste plek in de besluitvorming.

Het idee van de toekomststoel is afkomstig van Jan Terlouw. Om andere keuzes te maken voor een duurzame wereld van morgen is het belangrijk om de toekomst mee te wegen in de beslissingen van vandaag. Dit kan door letterlijk een lege (kinder)stoel aan te schuiven bij het maken van belangrijke beslissingen, als symbool voor de toekomst.

Meedoen met de Zaanse Toekomststoel? Mail naar zaansklimaat@gmail.com

Of volg de Zaanse Toekomststoel op Instagram

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl