Nieuws

Meer Zaanse woningen duurzamer met nieuwe inkoopactie. Doe mee!

Gepubliceerd op 23 oktober 2023
Afbeelding

Een laag energieverbruik betekent een lagere energierekening. Gemeente Zaanstad helpt inwoners om hun woning energiezuiniger te maken. Wethouder René Tuijn: “Zoveel mogelijk panden, zo snel mogelijk, zo energiezuinig mogelijk, dat is in ieders belang. We roepen iedereen op om aan de slag te gaan. We helpen met advies, praktische hulp en financiële regelingen. Zaankanters: maak hier gebruik van!”

Steeds meer huiseigenaren nemen maatregelen om energie te besparen, zoals isolatie en zonnepanelen. Ze verlagen zo hun energierekening: met de enorm hoge energieprijzen van nu is dat een slimme zet. De gemeente helpt u graag bij het verduurzamen van uw woning en organiseert een advies- en inkoopactie samen met Winst uit je woning . Als u zich aanmeldt voor de inkoopactie leert u hoe u in uw situatie kunt besparen en krijgt u eenvoudig en snel onafhankelijk advies en vrijblijvende offertes op maat. Dat scheelt u tijd en uitzoekwerk.

Aanmelden tot 17 december 2023

Gratis en zonder verplichting kunt u zich tot 17 december 2022 aanmelden voor de inkoopactie via www.winstuitjewoning.nl/zaanstad. U kunt met deze inkoopactie kiezen voor zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, isolatieglas en een warmtepomp. Op de website vindt u ook meer informatie over subsidies, financiering en de diverse duurzame oplossingen waaruit u kunt kiezen.

Tijdens de actie koopt een grote groep huiseigenaren gezamenlijk energiebesparingsmaatregelen in tegen een goede prijs. De installatiebedrijven die door Winst uit je woning uitgekozen zijn voor deze inkoopactie voldoen aan strenge voorwaarden op het gebied van kwaliteit, service en garantie. Tijdens de inkoopactie krijgt u ook advies over verschillende mogelijkheden om de kosten te kunnen betalen, zoals subsidies, btw-teruggave, leningen en eventueel hypotheekophoging. 

Online informatieavond

Op woensdag 25 oktober en dinsdag 31 oktober om 19.30 uur organiseert Winst uit je woning een online informatieavond. Daar wordt alles verteld over de inkoopactie, energiebesparingsmaatregelen, subsidies en financieringen. Daarnaast is er ruimte om vragen te stellen. Aanmelden kan via www.winstuitjewoning.nl/zaanstad/inkoopactie.

Voor voorbeelden uit de praktijk, kunt u als inwoner op zaterdag 28 oktober en 4 november deelnemen aan de Duurzame Huizenroute. Iedereen kan op die dagen een kijkje nemen in een woning waar al duurzame maatregelen zijn genomen. Voor een overzicht van de locaties en aanmelden, kijk op www.duurzamehuizenroute.nl.

Extra steun voor lage inkomens

Voor inwoners met een laag inkomen zijn er aanvullende maatregelen. Zo kunnen zij onder andere gebruik maken van de Fixbrigade en financiële regelingen. Een overzicht van alle maatregelen en de voorwaarden staan op www.wonen.zaanstad.nl/energiezuiniger.

Heeft u vragen over de gezamenlijke inkoopactie?
Bel dan met de helpdesk van Winst uit je woning op 023 583 69 36 of mail naar info@winstuitjewoning.nl.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl