Nieuws

Uitnodiging bijeenkomst over Circulair bouwen bij Zaanstad

Gepubliceerd op 11 maart 2024

Op maandag 11 maart organiseren we een bijeenkomst over Circulair bouwen bij de gemeente Zaanstad. Het doel is om gemeenten, organisaties en bedrijven aan te moedigen om te putten uit bestaande bronnen en te ontdekken wat er al mogelijk is. Deze bijeenkomst is onderdeel van de Week van de Circulaire Economie

Tijdens de bijeenkomst delen we kennis over hergebruik van bouwmaterialen binnen maatschappelijk vastgoed. We behandelen uitdagingen, obstakels en kansen aan de hand van de R-ladder. Ronald de Vries, projectleider van het ingenieursbureau van de gemeente Zaanstad, deelt zijn ervaringen en inzichten.

Datum, tijd en aanmelden

Tijd                       inloop vanaf 14:45 uur, bijeenkomst van 15:00 tot 17:00 uur

Locatie                Stadhuis Zaanstad (Stadhuisplein 100, Zaandam)

Aanmelden         met een e-mail naar duurzaamheid@zaanstad.nl (onderwerp ‘bijeenkomst 11 maart’)

Voorbeeld Circulair bouwen in Zaanstad: bouw van het ZNMC

Circulaire bouw staat centraal bij de bouw van het Zaans Natuur en Milieu Centrum (ZNMC). De bouwmaterialen voor het centrum zijn afkomstig van een voormalige schoolgebouw. In maart ’24 start de opbouw van het nieuwe Natuur en Milieu centrum. Ook een tentoonstellingsruimte, leslokalen, kantoorruimte, kinderdagverblijf en horecafaciliteiten zijn onderdeel van het nieuwe gebouw. Door hergebruik van materialen vermijden we onnodige aankopen van nieuw bouwmateriaal. Zo dragen we bij aan een duurzamere toekomst.

Lees meer over dit voorbeeld op onze factsheet

Meer informatie

Lees meer over Circulair bouwen in Zaanstad op onze website

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl